Yhdysvaltain suurin apteekkiketju Walgreens aikoo palkata jopa 9 000 uutta työntekijää ketjun apteekkeihin. Työsopimuksen allekirjoittaville luvataan myös muhkeita bonuksia. Kuva: iStock
Uutinen

Yhdysvallat: Apteekkiketjut valmistautuvat massarokotuksiin palkkaamalla tuhansia työntekijöitä

15.02.2021 | 12:57

Teksti : Hanna Hyvärinen

Jaa artikkeli:

Työsopimuksen oheen tarjotaan jopa kymmenen tuhannen dollarin bonusta.

Yhdysvaltain apteekkiketjut ovat ryhtyneet ennen näkemättömään rekrytointikampanjaan saadakseen apteekkeihin tarpeeksi työntekijöitä koronarokottamista varten, kertoo The New York Times.

Yhdysvalloissa on viime viikosta alkaen lisätty apteekeissa annettavien koronarokotusten volyymia. Työntekijöitä tarvitaan paitsi pistämään rokotteita, myös täyttämään ruiskuja, kirjaamaan rokotettavien tietoja, seuraamaan rokotettujen vointia pistoksen jälkeen ja vastailemaan mahdollisiin kysymyksiin.

NYT:n mukaan apteekkiketjut haalivat nyt uusia työntekijöitä niin yliopistoista kuin aivan muilta aloilta, joille farmasian ammattilaiset ovat aiemmin lähteneet. 

Suurimmat ketjut, kuten CVS ja Walgreens ovat ilmoittaneet tarvitsevansa jopa 9 000–15 000 uutta työntekijää. Jälkimmäinen lupaa työsopimuksen allekirjoittajille myös muhkeita bonuksia. Teknisille työntekijöille luvataan 500 dollaria ja farmaseuteille ja proviisoreille jopa 10 000 dollaria. Niillä houkutellaan muun muassa alaa vaihtaneita farmasian ammattilaisia palaamaan apteekkiin.

Yhdysvalloissa monet farmasian ammattilaiset on koulutettu rokottamaan jo osana opintoja. Muille järjestetään tarvittaessa erillinen koulutus.