Uutinen

Wahlroos irtisanoutui Lääkelaitoksesta

13.01.2009 | 11:20

Lääkelaitoksen ylijohtaja, professori Hannes Wahlroos on jättänyt sosiaali- ja terveysministeriölle ilmoituksen irtisanoutumisestaan. Ministeri Liisa Hyssälä pahoittelee eroa.

- Olen palvellut Suomen valtiota 30 vuotta lääkehallinnon tehtävissä. Lääkelaitosta olen kehittänyt ja johtanut sen perustamisesta vuodesta 1993 lähtien. Nyt kun lääkehallintoon valmistellaan suuria muutoksia alueellistamisineen, on sopiva aika vahdinvaihdolle, Wahlroos toteaa tiedotteessa.

- Lääkelaitoksesta tuli vuosien kuluessa arvostettu osaamiskeskus kotimaassa ja EU:n lääke- ja laitevalvonnan verkostossa. Näissä tehtävissä asiantunteva henkilöstö on varmistanut uskottavan toiminnan perusteet. Väestön terveyttä ja turvallisuutta on edistetty hyvin toimivan valvonnan ja luotettavan informaation keinoin. Lääkelaitoksen yhteistyö asiakkaiden, sidosryhmien ja EU-verkoston kanssa on ollut myönteistä ja rakentavaa, arvioi Wahlroos.

Wahlroos sanoo suhtautuvansa tulevaisuuteen avoimin mielin ja kertoo olevansa työmarkkinoiden käytettävissä.

Hyssälä pahoittelee Wahlroosin eroa

Sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälä (kesk.) pahoittelee ylijohtaja Wahlroosin eroa tilanteessa, jossa lääkehallinnon toimintoja ollaan organisoimassa uudelleen, mutta toteaa, että eroaminen tehtävästä on henkilökohtainen ratkaisu.

Hyssälän päätös Lääkealan keskuksen alueellistamisesta on luvassa vielä ennen tammikuun loppua, mahdollisesti jo ensi viikolla.

Hyssälän mukaan Lääkealan keskuksesta on tarkoitus luoda uusi yksikkö, jonne keskitetään muun muassa lääkehuollon ja lääkehoitoprosessien tutkimus ja kehittäminen sekä lääkehuollon hyvien käytäntöjen levittäminen. Tavoitteena on myös saada lääkkeisiin liittyvä osaaminen nykyistä paremmin osaksi sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmää. (EK)