Uutinen

Vuokratyö yleistyy apteekeissa

02.11.2011 | 18:45

Vuokratyöntekijöiden määrä on kovassa kasvussa apteekeissa. Tänä vuonna jo yli puolet (57 %) apteekkareista on turvautunut henkilöstövuokrausyritysten palveluihin. Viisi vuotta aiemmin vuokratyövoimaa käytti alle viidennes apteekkareista.

Apteekkarilehti kysyi vuokratyövoiman käytöstä viime syyskuun lopulla. Kyselyyn vastanneista 380 apteekkarista 110 oli vuokrannut farmaseuttista henkilökuntaa kuukauden sisällä. Kolmasosa heistä tarvitsee vuokratyöntekijöitä viikoittain.

Erityisen suosittua vuokraus on Etelä-Suomessa, jonka apteekkareista peräti 78 prosenttia on vuokrannut farmaseuttista henkilöstöä tämän vuoden aikana.

Apteekkarilehden kyselyn mukaan kolmasosa apteekkareista on ollut erittäin tyytyväisiä käyttämäänsä henkilöstövuokrauspalveluun. Apteekkarit kiittelevät vuokrafarmaseutteja osaaviksi ja innostuneiksi työntekijöiksi.

Pientä vähemmistöä palvelu ei miellytä: erittäin tai melko tyytymättömiä siihen on reilut 4 prosenttia vastanneista. Osa apteekkareista kertoo turvautuvansa vuokrafirmoihin ainoastaan pakon edestä.

Reilu kolmannes (35 %) apteekkareista aikoo käyttää henkilöstövuokrauspalveluja myös ensi vuonna. Noin joka viides apteekkari ei aio vuokrata työvoimaa ja melkein puolet ei osaa vielä arvioida ensi vuoden tilannetta.

Apteekkarilehti selvitti 21.– 30. syyskuuta apteekkareiden vuokratyövoiman käyttöä ja mielipiteitä farmaseutteja ja proviisoreita vuokraavista yrityksistä. Verkkokysely lähetettiin kaikille Suomen Apteekkariliiton jäsenille, joista 380 vastasi. Vastausprosentti oli siten 67. Vastaajajoukko on edustava apteekin sijainnin ja koon suhteen. (EE)

Apteekkien vuokratyövoiman käytöstä lisää tällä viikolla ilmestyvässä Apteekkarissa.