Uutinen

Viisi uutta influenssa A(H1N1) -tartuntaa varmistui

15.06.2009 | 13:37

Suomessa varmistui viikonlopun aikana viisi uutta influenssa A(H1N1) -tartuntaa. Kaikki tartunnan saaneet olivat Yhdysvalloista palanneita matkailijoita.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä varmistui ensin kahden lapsen influenssa A(H1N1) -tartunta ja sitten heidän isänsä tartunta. Perhe oli palannut Suomeen New Yorkista perjantaina 12.6. Perhe on saanut lääkityksen ja voi hyvin.

Tartuntoja on tullut ilmi myös Joensuussa ja Lappeenrannassa. Joensuulainen mies oli palannut New Yorkista Suomeen keskiviikkoaamuna. Pääkaupunkiseudulla asuva mies hakeutui puolestaan hoitoon Lappeenrannassa. Hän oli palannut New Yorkista torstaiaamuna.

Yhdysvalloista palaavia matkustajia kehotetaan tarkkailemaan terveyttään viikon ajan ja ottamaan puhelimitse yhteyttä terveydenhuoltoon, jos he sairastuvat kuumeiseen hengitystieinfektioon. Tarkkailua edellyttävien maiden listalla ovat edelleen myös Australia, Chile, Meksiko ja Kanada.

Suomessa on nyt varmistunut 10 influenssa A(H1N1) -tartuntaa. Näytteitä mahdollisista epäilyistä on tutkittu yhteensä 160. (VE)