Uutinen

Viiden Tähden Apteekit -verkosto hajosi

13.05.2009 | 11:50

Päivitetty 14.05.2009 12:18 Suurin osa Viiden Tähden Apteekit -verkostoon kuuluneista apteekkareista on jäänyt pois verkostosta. Nykyiset osakkaat jatkavat toimintaa, ja aikovat laajentaa verkostoa.

Verkosto on toiminut useilla paikkakunnilla ja siinä on ollut mukana yli 40 apteekkaria ja yli 50 apteekkitoimipistettä. Johtokunnan entisen puheenjohtajan, apteekkari Marjo Pekkalan mukaan tällä haavaa ketjuun jää alle kymmenen apteekkaria.

Irtisanoutumisen syynä on erilainen näkemys verkostoyhtiön johtamistavasta. Sen sijaan verkostoitumisen kautta saamansa vertaistuen ketjusta lähteneet apteekkarit ovat kokeneet hyödylliseksi.

Viiden Tähden Apteekkeja edustava hallituksen jäsen, apteekkari Riitta Pahlman katsoo, ettei verkosto ole mihinkään hajonnut.

- Verkostosta on lunastettu ulos siihen kuuluneita osakkaita, mutta verkosto jatkaa edelleen toimintaansa ja tarkoituksena on myös laajentaa ja kehittää sitä. Samalla organisaatiota uudistetaan, Pahlman kommentoi Apteekkarilehdelle.

Viiden Tähden Apteekit -verkoston lisäksi Suomessa toimii Hyvän Mielen Apteekit-, OmaPlus- apteekit ja Yhteistyöapteekit -verkostot. (EK)