Uutinen

Viidelle lääkkeelle erityiskorvattavuus

14.10.2011 | 13:37

Thalidomide Celgene, Vimpat, Avonex, Rebif ja Copaxone on hyväksytty erityiskorvattaviksi ensi vuoden alusta lukien.

Lääkkeiden hintalautakunta on torstaina (13.10.) pitämässään kokouksessa hyväksynyt Thalidomide Celgenen erityiskorvattavaksi ja Vimpat-, Avonex-, Rebif- ja Copaxone-valmisteet rajoitetusti erityiskorvattaviksi 1.1.2012 alkaen.

Talidomidia sisältävä Thalidomide Celgene hyväksyttiin erityiskorvattavaksi ylemmässä erityiskorvausluokassa (100 %) leukemioita, muita pahanlaatuisia veri- ja luuydintauteja sekä pahanlaatuisia imukudostauteja sairastaville.

Lakosamidia sisältävä Vimpat on ensi vuonna rajoitetusti erityiskorvattava ylemmässä erityiskorvausluokassa (100 %) epilepsian ja siihen verrattavien kouristustilojen hoidossa, kun kysymyksessä on vaikeahoitoinen paikallisalkuinen epilepsia erityisin käyttöaihein.

Interferonibeeta-1a:ta sisältävät Avonex ja Rebif sekä glatirameeriasetaattia sisältävä Copaxone hyväksyttiin rajoitetusti erityiskorvattaviksi ylemmässä erityiskorvausluokassa (100 %) MS-tauti sairastaville, kun kysymyksessä on aaltoileva tai aaltoilevaan läheisesti rinnastettava MS-tauti.

Kela antaa tarkemmat ohjeet erityiskorvattavien valmisteiden korvaamisesta. (MS)