Uutinen

Vieremän apteekki paransi intimiteettisuojaa äänieristetyillä asiakastiloilla - katso uudet tilat videolta!

22.05.2018 | 11:00

Teksti : ERJA ELO

Apteekkari Anne Kumpusalo-Vauhkonen rakennutti Vieremän apteekkiin yksilölliset asiakaspalvelutilat, joissa saa hoidettua reseptiasiat ilman, että muu asiakaskunta kuulee.

Vieremän apteekki avattiin pääsiäisen jälkeen uusissa tiloissa, joissa on varsin poikkeuksellinen tilaratkaisu. Apteekkari Anne Kumpusalo-Vauhkonen halusi investoida parempaan intimiteettisuojaan.

Perinteinen suoratoimitustiski korvattiin yksilöllisillä asiakaspalvelutiloilla, jollaisia on viime vuosina rakennettu esimerkiksi pankkien, vakuutusyhtiöiden ja Kelan konttoreihin.

Katso video Vieremän apteekin uusista tiloista tästä! >


– Ihmisten lääkkeet ovat minun mielestäni vielä intiimimpi puheenaihe kuin raha-asiat. Uskon että rauhoitetussa tilassa asiakkaiden on nyt helpompi kysyä meiltä lääkkeistä, apteekkari kertoo.

Intimiteettisuojan parantaminen tuli ajankohtaiseksi, kun apteekki oli muuttamassa suurempiin tiloihin.

Apteekkari oli pannut merkille, että apteekin entisissä tiloissa asiakkaat kuulivat pakosta, mitä toiselle neuvottiin. Se oli varsin kiusallista vajaan neljäntuhannen asukkaan kunnassa, jossa ihmiset tuntevat toisensa.

Yksilölliset asiakaspalvelutilat lisättiin remonttisuunnitelmaan erään asiakaskohtaamisen seurauksena.

– Meillä sattui sellainen tilanne, että asiakas oikein kumartui sermin yli ja kysyi toiselta, että mittee sinä oot täältä hakemassa. Toinen ei näyttänyt olevan moksiskaan, mutta minä soitin suunnittelijalle saman tien, että uusiin tiloihin tarvitaan muutakin kuin sermit.

Äänieristys lakisääteiseksi

Uudessa apteekissa, entisen vaateliikkeen parisataaneliöisissä tiloissa Vieremän keskustassa, on nyt kolme yksilöllisissä asiakaspalvelutilaa.

Niissä on äänieristetyt seinät, alaslaskettu katto ja satiinilasiset liukuovet. Huoneista suurin, rokotuksiin ja teemapäiviin käytettävä apteekkarin työtila, on täysin äänieristetty.

Kahdessa muussa takaseinä on jätetty auki helpottamaan lääkkeiden hakemista.

– Vaikka takaseinä on auki, äänen ei pitäisi kantautua muualle apteekin tiloihin, ellei nyt huutamalla puhu, Kumpusalo-Vauhkonen sanoo.

Asiakkaat mahtuvat suoratoimitustiloihin helposti pyörätuolillakin. Tilat on muokattu mahdollisimman toimiviksi myös henkilökunnan työergonomian kannalta.

Apteekkari Kumpusalo-Vauhkonen on saanut tilaratkaisusta paljon positiivista palautetta asiakkailta. Jopa naapurikunnassa asuva lääkäri tuli kiittämään luettuaan aiheesta paikallislehdestä.

– Hän toivoi muihinkin apteekkeihin samanlaisia tiloja. Hänestä paremman äänieristyksen tulisi olla lakisääteistä.

Parasta asiakaspalvelua

Apteekkarikollegojen parissa tilaratkaisu on herättänyt ihmetystä, sillä hinta on perinteiseen suoratoimitustiskiin verrattuna moninkertainen.

– Kirjanpitäjäkään ei nähnyt remonttia järkevänä investointina. Hän sanoi suoraan, että tämän mittaluokan remonttia harvoin tehdään tämän kokoiseen apteekkiin. Jospa asiakkaita kuitenkin riittäisi, että saisin tämän remontin joskus maksettua, Kumpusalo-Vauhkonen toivoo optimistisesti.

Vieremän apteekki kilpailee Ylä-Savon apteekkiasiakkaista Sonkajärven, Kiuruveden sekä alueen keskuksena toimivan Iisalmen apteekkien kanssa.

– Toki kilpailemme myös oman paikkakunnan asukkaista, että he kävisivät meillä ja sitoutuisivat.

Maalaisapteekille tärkeä kilpailutekijä on varasto, jota Kumpusalo-Vauhkonen on kasvattanut vuoden sisällä jo 10 000 eurolla. Jos Vieremän apteekissa ei ole asiakkaan haluamaa tuotetta varastossa, hän saattaa hakea lääkkeet seuraavallakin kerralla toisesta apteekista.

– Pyrin palvelemaan asiakkaita mahdollisimman hyvin. Vieremällä sijaitseva Ponsse haluaa tehdä maailman parhaita metsäkoneita ja Vieremän apteekki haluaa tarjota omalla alla parasta palvelua, apteekkari sanoo.