Uutinen

Victoza rajoitetusti peruskorvattavaksi

03.08.2011 | 10:55

Victoza-valmisteen rajoitettu peruskorvattavuus tulee voimaan syyskuun alusta.

Lääkkeiden hintalautakunta (Hila) on päättynyt kesäkuussa, että suolistohormonilääke Victoza on rajoitetusti peruskorvattava 1.9.2011 31.1.2013. Saman lääkeryhmän Byetta-valmisteella vastaava korvaus on ollut helmikuun alusta lukien.

Victozan peruskorvausoikeus koskee vaikeahoitoisen tyypin 2 diabeteksen hoitoa. Korvauksen edellytyksenä on se, että kyseessä on yhdistelmähoito suun kautta otettavien diabeteslääkkeiden kanssa ja että riittävää sokeritasapainoa ei ole saavutettu hoitosuositusten mukaisilla suun kautta otettavilla diabeteslääkkeillä. Potilaan painoindeksi BMI on lisäksi oltava hoitoa aloitettaessa vähintään 35.

Suolistohormonilääkkeiden peruskorvausoikeuden hakemisessa tarvitaan lääkärin antama B-lausunto. Sen antajaksi hyväksytään syyskuun alusta myös yleislääketieteen erikoislääkäri.

Diabetesliiton lääkärineuvosto lähetti Kelalle muutosta vaativan kannanoton helmikuussa, kun Byetan korvauspäätöksessä lausunto piti saada sisätautien tai endokrinologian erikoissairaanhoidon yksiköstä tai näiden alojen erikoislääkäriltä. (LF)