Uutinen

Verkkoapteekki otti ison kehitysaskeleen

21.08.2019 | 09:26

Teksti : ERJA ELO

Ensimmäinen uuteen digitaaliseen alustaan perustuva verkkoapteekki on avattu. Pian yli 200 apteekkia seuraa perässä, mikä kaksinkertaistaa verkkoapteekkien määrän.

Espoon Tapiolan apteekin verkkopalvelut siirrettiin tiistaina Apteekkariliiton kehittämälle eAPTEEKKI-alustalle. Asiakkaille tämä näkyy uusina verkkosivuina, joihin on integroitu verkkoapteekki.

Samalla alkoi mahdollisuus erittäin nopeisiin kotiinkuljetuksiin. Jos asiakas tekee tilauksen ennen klo 16:tta, Apteekkariliiton kuljetuskumppani Eezery tuo tilauksen kotiovelle saman arkipäivän aikana. Valittavana on myös pikatoimitus, jolla kotiinkuljetus onnistuu neljän tunnin sisällä tilauksesta.

Toimitukset voi myös noutaa kassalta.

– Veikkaan että ainakin alkuun suosituin palvelu tulee olemaan tilausten noutaminen. Asiakkaat voivat tilata lääkkeet päivällä töissä tai mobiilisti työmatkalla ja hakea ne kotiin mennessään, pohtii apteekkari Risto Kanerva.

Tapiolan apteekki sijaitsee vilkkaan työmatkaliikenteen solmukohdassa, uudessa kauppakeskuksessa, jossa on metroasema ja bussiterminaali.

Apteekki tarjosi aiemminkin kotiinkuljetusmahdollisuutta, mutta sen käyttö oli satunnaista. Kanerva uskoo, että kotiinkuljetusten suosio tulee nyt kasvamaan, koska tilaaminen uuden verkkosivun kautta käy aiempaa sukkelammin.

Tilausten toimitusalue on 15 kilometrin säteellä Tapiolasta, mihin sisältyy iso osa pääkaupunkiseudusta, myös Helsingin ydinkeskusta.

Lääkkeiden verkkokauppa mullistuu

Uusi alusta otetaan seuraaavien kuukausien aikana käyttöön yli 200 apteekissa, mikä kaksinkertaistaa verkkoapteekkien määrän Suomessa.

Nopeat kotiinkuljetukset Eezeryn kautta alkoivat useissa apteekeissa jo huhtikuussa. Palvelu laajentui kesän aikana kymmenille paikkakunnille.

Eezery haastaa markkinoita hallitsevat perinteisen kuljetuspalvelut uudella mallilla, jossa yhdistetään mobiilisovelluksella paikalliset apteekit sekä kuljetuksesta kiinnostuneet yritykset ja kansalaiset.