Uutinen

Vanhanen: Kuopio olisi Lääkealan keskukselle onnistunut valinta

10.01.2009 | 12:05

Jaa artikkeli:

Alueellistamisesitys on hallituksen sisällä edennyt yksimielisesti, kirjoittaa pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) Helsingin Sanomissa lauantaina.

Vanhanen vastaa lehden pääkirjoituksen (HS 7.1.) kritiikkiin lääkealan keskuksen alueellistamista vastaan ja ministeri Liisa Hyssälän (kesk.) arvosteluun. Vanhasen mukaan alueellistamisesitys on hallituksen sisällä edennyt yksimielisesti, ja Hyssälä on toteuttanut alueellistamisessa hallitusohjelmaa.

Vanhanen kertoo ymmärtävänsä Lääkelaitoksen henkilöstön huolta, mutta lupaa, että vaikeudet pyritään minimoimaan.

Vanhasen mielestä juuri nyt on hyvä aika alueellistaa valtion toimintoja.

- Toimintoja alueellistetaan juuri nyt vuosina 2003-2015, koska suuret ikäluokat ovat siirtymässä eläkkeelle ja luontainen vaihtuvuus henkilökunnan piirissä on suurta, Vanhanen kirjoittaa.

Hän ottaa esille myös Lääkelaitoksen henkilöstön suuren vaihtuvuuden viime vuosina.

- Jatkuva vaihtuvuus osoittaa, että Lääkelaitoksen kouluttamia asiantuntijoita on varsin runsaasti hakeutunut alalle muihin tehtäviin. Juuri tällaisen suuren vaihtuvuuden vuosina valmistellun kaltaisia organisaatiouudistuksia ja alueellistamispäätöksiä voidaan tehdä ja henkilökunnalle aiheutuvat vaikeudet voidaan minimoida, Vanhanen arvioi.

Vanhasen mukaan Kuopio olisi henkilökunnan pitkäaikaisen saatavuuden näkökulmasta onnistunut valinta, sillä ympäristössä on runsaasti lääketieteen ja lääkealan korkeaa osaamista ja koulutusta.

Kuriositeettina tästä hän mainitsee viime viikolla Lääkäripäivien yhteydessä jaetut kaksi arvostettua lääketieteen palkintoa, joista molemmat menivät Kuopioon. (EK)