Uutinen

Valviran ylijohtajaksi kahdeksan hakijaa

20.09.2019 | 15:20

Teksti : OLLI-PEKKA TIAINEN

Valviran ylijohtajan virkaa tarvoittelee nykyisen päällikön Markus Henrikssonin lisäksi seitsemän muuta hakijaa, joista kolme ei halua nimeään julkisuuteen.

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston Valviran ylijohtajan virkaan tuli kahdeksan hakemusta. Virka täytetään ensi vuoden alusta viiden vuoden määräajaksi.

Viraston lähipiiristä virkaa hakivat nykyinen ylijohtaja Markus Henriksson, Valviran terveys, oikeudet ja teknologiaosaston johtaja Jussi Holmalahti ja aluehallintovirastojen hallintojohtaja Satu Koskela.

Lisäksi virkaa hakivat johtaja Erik Semenius Ruokavirastosta, ahkera hakija, tradenomi Piotr Marko Lehtonen sekä kolme muuta, jotka eivät halunneet nimeään julkisuuteen.

Hoivakriisi teki tunnetuksi

Sosiaali- ja terveysministeriön alaisuuteen kuuluva Valvira valvoo sosiaali- ja terveydenhuoltoa, alkoholielinkeinoa ja ympäristöterveyteen liittyviä asioita.

Valvira valvoo muun muassa terveydenhuollon ammattilaisten, kuten lääkäreiden, apteekkareiden ja apteekin työntekijöiden toimintaa. Valvira ohjaa aluehallintovirastojen työtä, ja vastaa alan toimiluvista.

Valvira on ollut tänä vuonna paljon julkisuudessa keskeytettyään tammikuussa hoivakodin toiminnan Kristiinankaupungissa. Valvira on puuttunut useisiin potilas- ja lääkitysturvallisuutta vaarantaneisiin ongelmiin ja on saanut myös lisää resursseja hoivapalveluiden valvontaan.

Hallitus nimittää ylijohtajan syksyn aikan yleisistunnossaan. Nimityksen esittelee perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru.