Uutinen

Valvira teki tutkintapyynnön mahdollisesta valelääkäristä

09.11.2011 | 14:35

Valvira on tänään pyytänyt poliisia selvittämään Esa Antero Laihon toimintaa. Pietarilainen yliopisto on vahvistanut Valviralle, ettei Laiho ole koskaan valmistunut lääkäriksi kyseisestä yliopistosta.

Valviran tiedossa on, että Laiho on toiminut lääkärinä ainakin Geriatriapalvelu Johanneksessa sekä Suomen Geriatriakeskuksessa, jossa hän on myös toimitusjohtaja.

Valvira selvittää parhaillaan, mitkä sosiaali- ja terveydenhuollon toimintayksiköt ovat ostaneet palveluja edellä mainituilta palveluntuottajilta.

Ilta-Sanomien mukaan Laiho on toiminut vuokralääkärinä ainakin Helsingissä, Lahdessa, Kouvolassa ja  Vihdissä. Lehti kirjoittaa, että Laiholla olisi takanaan myös kaksi vankilatuomiota Yhdysvalloista.

Valvira on tänään pyytänyt Laiholta selvityksen asiasta. Laiho kiistää olevansa valelääkäri. Hänen asianajansa ilmoittaa, ettei Laiho halua selvittää asiaa medialle. Hän haluaa kuitenkin selvittää asian mahdollisimman pikaisesti niin valvontaviranomaisten kuin poliisinkin kanssa.

Potilasturvallisuussyistä Valvira esittää maanantaina kokoontuvalle terveydenhuollon ammattihenkilöiden valvontalautakunnalle, että Laihon lääkärinoikeudet poistettaisiin tässä vaiheessa väliaikaisesti. Jos Laihon oikeudet poistetaan, hänen nimensä poistetaan samalla terveydenhuollon ammattihenkilörekisteristä, Terhikistä. (EE)