Uutinen

Valtaosa Lääkelaitoksen väestä torjuu yhä Kuopion

05.06.2009 | 12:15

Hieman aiempaa useampi Lääkelaitoksen työntekijä on kiinnostunut työskentelemään Kuopiossa, ilmenee henkilöstölle tehdystä kyselystä. Enemmistö henkilökunnasta ei kuitenkaan halua muuttaa työpaikan perässä Kuopioon.

23 kyselyyn vastannutta Lääkelaitoksen työntekijää kertoi olevansa valmis tai mahdollisesti valmis siirtymään Kuopioon. 11 ei osannut vielä täsmentää kantaansa. Kyselyyn vastasi 194 Lääkelaitoksen työntekijää eli 95 prosenttia henkilöstöstä.

Marraskuussa 12 henkilöä ja syyskuussa vain 7 henkilöä ilmoitti olevansa valmis siirtymään Kuopioon, kertoo sosiaali- ja terveysministeriö.

Siirtymishalukkuuteen vaikuttaa erityisesti oman työtehtävän siirtymisen ajankohta, henkilökohtaiset asiat, kuten puolison työpaikan järjestyminen, sekä osaamisen kehittäminen ja ylenemismahdollisuudet.

Enemmistö vastaajista näki, että etätyömahdollisuudet ja Helsingissä sijaitseva työtila vaikuttavat ratkaisevasti halukkuuteen työskennellä uudessa Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksessa.

Eduskunta käsittelee parhaillaan uuden keskuksen perustamiseksi tarvittavaa lakia. Keskuksen sijaintipaikaksi on jo aiemmin valittu Kuopio.

Keskuksen on tarkoitus aloittaa Kuopiossa 1. marraskuuta. Toiminnot siirtyvät Kuopioon viiden vuoden siirtymäajan kuluessa. (VE)