Uutinen

Valeapteekki jatkaa toimintaansa – alkuvuodesta yli 80 valitusta kuluttajaneuvontaan

08.08.2017 | 13:20

Teksti : ERJA ELO

Suomen Apteekkiyhtiöt Oy:n toiminta ei näytä laantumisen merkkejä. Kuluttajalehden mukaan jo yli 80 ihmistä on ollut alkuvuonna yhteydessä kuluttajaneuvontaan yrityksen toiminnasta.

Kuluttajat ovat valittaneet painostavasta myynnistä, harhaanjohtavasta markkinoinnista ja ilman tilausta lähetetyistä paketeista.

– Tilanteessa, jossa yrityksen toiminnassa ei ole havaittavissa mitään ongelmia, ei ilmoituksia tule ollenkaan tai niitä saattaa tulla muutama, joten tällaiseen verrattuna 80 ilmoitusta kiinnittää huomion, varsinkin kun ilmoituksissa toistuvat keskenään samankaltaiset ongelmat, kommentoi Kilpailu- ja kuluttajaviraston lakimies Serina Kavonius Apteekkarilehdelle.

Apteekkarilehti on kirjoittanut aiemmin siitä, miten Suomen Apteekki -nimeä käyttävä puhelinmyyntiyritys myy aggressiivisesti vitamiineja, luontaistuotteita ja lisäravinteita.

Kuluttaja-asiamies vaati jo syksyllä 2016 Suomen Apteekkia korjaamaan puutteita etämyynnissä ja lopettamaan apteekki-sanan harhaanjohtavan käytön. Se vei asian markkinaoikeuden ratkaistavaksi maaliskuussa.

Kuluttaja-asiamies vaatii markkinaoikeutta kieltämään Oy Suomen Apteekkiyhtiöt Ab:tä käyttämästä apteekki-sanaa markkinointinimessään ja ettei yritys saa muillakaan tavoin antaa kuluttajille vaikutelmaa, että kyse on luvallisesta apteekkitoiminnasta.