Uutinen

Uusien apteekkien perustaminen Espooseen etenee

29.03.2019 | 13:28

Teksti : ERJA ELO

Espooseen perustetaan kuusi uutta apteekkia ja kaupunki jaetaan kahteen apteekkien sijaintialueeseen.

Helsingin hallinto-oikeus hylkäsi perjantaina (29.3.) valituksen, jossa vastustettiin apteekkien sijaintialueiden yhdistämistä ja uusien apteekkien perustamista Espooseen.

Valitus koski Fimean 4.10.2017 tekemää päätöstä yhdistää apteekkien sijaintialueita Espoossa ja perustaa kuusi uutta apteekkia.

Kaksi apteekkaria haki asiassa muutosta yhteisellä valituksella Helsingin hallinto-oikeuteen. He eivät vastustaneet Jorvin sairaala-alueelle sijoitettavaa apteekkia.

Antamassaan päätöksessä Helsingin hallinto-oikeus katsoo, että Fimea on arvioinut riittävästi ja asianmukaisesti apteekkien perustamisen ja niiden sijaintialueiden muuttamisen edellytyksenä olevia seikkoja.

Osana arviota Fimea on ottanut huomioon Jorvin sairaala-alueen erityisaseman sille keskittyneiden erilaisten terveydenhuollon palvelujen tarjoajana ja Espoon alueen ainoana päivystysvastaanoton sijaintipaikkana.

Hallinto-oikeus toteaa Fimean päätöksen olevan lääkelain ja sen tavoitteiden mukainen.

Fimea kuuluttaa apteekkiluvat haettavaksi heti, kun päätös tulee lainvoimaiseksi. Apteekkariliitto pitää tärkeänä, että sairaaloiden yhteyteen perustetaan apteekkeja.

– Toivomme, että Jorviin sairaalan yhteyteen toivottu apteekki saadaan perustetuksi nopealla aikataululla. Potilaiden edun mukaista on, että apteekkiasioinnin voi hoitaa sujuvasti sairaalan tiloissa sijaitsevassa avohuollon apteekissa, sanoo Apteekkariliiton farmaseuttinen johtaja Charlotta Sandler.