Uutinen

Uusi podcast lupaa pyyhkiä pölyt apteekin hyllyltä

30.09.2020 | 14:25

Teksti : ERJA ELO

Huomenna torstaina kuullaan ensimmäinen jakso podcast-sarjasta, jonka tekijät lupaavat virkistäviä ajatuksia perinteiseen apteekkikeskusteluun.

Farmaseutit Johanna Hakamäki ja Laura Rinta-Jouppi ovat syksyn mittaan äänittäneet studiossa kymmenosaisen podcast-sarjan.

Sarjan nimi on Apteekin hyllyltä ja sitä voi kuunnella Spotifyn kautta tai www.apteekinsomeosaaja.fi-sivustolta. Uusi jakso ilmestyy aina torstaisin.

Podcast on jo herättänyt paljon kiinnostusta apteekki- ja lääkealalla työskentelevissä.

– Kun olemme markkinoineet podcastia somessa, olemme saaneet ihan valtavasti viestejä ja ideoita, Hakamäki iloitsee.

Sarja pureutuu ajankohtaisiin apteekkialan ilmiöihin ja teemoihin. Kaksikko haluaa tuoda apteekkityöhön virkistäviä uusia näkökulmia, antaa inspiraatiota ja puhaltaa pölyt pois perinteisestä apteekkialasta. Heillä molemmilla on useiden vuosien kokemus apteekkialalta monenlaisista tehtävistä.

Podcasteissa keskustellaan esimerkiksi sairaalafarmasiasta, farmaseuttipulasta, apteekkialan etätyöstä ja siitä, miten apteekki voi luoda yhteisöllisyyttä paikkakunnalla.

Kaksikko juttelee aiheista keskenään ja johtaa keskustelua silloin, kun jaksoissa on vieraita. Jaksot kestävät puolisen tuntia, ne esitetään torstaisin loppuvuoden aikana. Uusi tuotantokausi on jo tekeillä.

– Ei ole ainakaan huolta siitä, että aiheet loppuisivat kesken. Ideapankki on jo niin tukossa, että voimme rauhassa valita aiheet seuraavalle kaudelle, Hakamäki nauraa.