Uutinen

Uuden lääkealan keskuksen sijainti selviää marraskuussa

10.09.2008 | 16:37

STM:n mukaan keskus voisi aloittaa toimintansa ensi syksynä. Lääkelaitoksessa pitkään palvellut professori emerita Liisa Turakka valmistelee alueellistamisen päälinjaukset.

Ministeriön käynnistämä selvitys lääkehuollon keskushallinnon uudelleen organisoinnista on tarkoitus saada kokonaisuudessaan valmiiksi marraskuun loppuun mennessä.

Marraskuun loppuun mennessä on tarkoitus päättää myös uudistuksen yhteydessä synnytettävän uuden lääkealan keskuksen sijainnista. Keskuksen sijaintipaikaksi on ehdotettu Kuopiota ja Oulua.

Ministeriö on asettanut professori emerita Liisa Turakan tekemään ehdotuksen alueellistamisselvityksen päälinjauksista lokakuun puoliväliin mennessä. Turakka tuntee hyvin Lääkelaitoksen, sillä hän toimi ennen eläkkeellä jäämistään Lääkelaitoksen ja sen edeltäjien palveluksessä lähes koko työuransa ajan.

Lääkehuollon organisaatiouudistus koskee Lääkelaitoksen, Terveydenhuollon oikeusturvakeskuksen, Sosiaali- ja terveydenhuollon tuotevalvontakeskuksen ja Lääkehoidon kehittämiskeskus Rohdon toimintaa sekä lääkehuoltoon liittyviltä osilta Stakesin ja Kansanterveyslaitoksen tehtäviä. Kaikki virastot ovat edustettuina uudistuksen ohjaus- ja projektiryhmässä. Myös Lääkkeiden Hintalautakunnan (Hila) asema selvitetään syksyn aikana.

Lääkelaitoksen henkilökunnan mielestä alueellistaminen ei ole lääkehuollon edun mukaista. (IK, EK)