Uutinen

Touko Aalto Apteekkariliiton yhteiskuntasuhdejohtajaksi

27.05.2020 | 12:15

Teksti : ERKKI KOSTIAINEN

Touko Aalto, 36, on nimitetty yhteiskuntasuhteista vastaavaksi johtajaksi Suomen Apteekkariliittoon. Hän aloittaa työt Apteekkariliitossa elokuun alussa.

Touko Aalto on tehnyt yli vuosikymmenen ajan töitä yhteiskunnallisen vaikuttamisen parissa paikallisesti Jyväskylässä, maakunnallisesti Keski-Suomessa ja valtakunnallisesti eduskunnassa.

Hän toimi kansanedustajana 2015–2019 ja vihreiden puheenjohtajana 2017–2018 erityisenä painopisteenään terveys- ja hyvinvointi sekä valtiontalous. Jyväskylän kaupunginvaltuutettu hän on ollut vuodesta 2008 lähtien.

Tällä hetkellä hän työskentelee toiminimiyrittäjänä projektipäällikön tehtävissä edistämässä vaikuttavan teknologian käyttöönottoa Keski-Suomessa.

– Toukolla on laaja ymmärrys yhteiskunnasta ja pitkä tausta erityisesti sosiaali- ja terveyspolitiikassa. Omalla osaamisellaan Touko täydentää erinomaisesti Apteekkariliiton vahvaa terveydenhuollon sisältöosaamista, toteaa toimitusjohtaja Merja Hirvonen.

Touko Aalto on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden kandidaatti.

– Suomi ja suomalainen terveydenhuolto ovat suurten yhteiskunnallisten muutosten edessä ja koen, että nyt jos koskaan tarvitaan apteekkien ja muun terveydenhuollon yhteistyötä. Hallitun muutoksen tärkein työväline on aktiivinen, hyvä vuoropuhelu ja toinen toisemme ymmärtäminen, Aalto arvioi.

Touko Aalto katsoo, että apteekkialan tulee olla aktiivinen osa muuttuvaa terveydenhuoltoa ja osa yhteiskunnallista keskustelua, jossa haetaan ratkaisuja kansanterveyden ja kansantalouden haasteisiin.

– Apteekkiala pystyy olemaan terveydenhuoltojärjestelmän tukena ja apuna muutoksessa esimerkiksi digitaalisten palveluiden edelläkävijänä ja yhteistyökumppanina uusien arjen palveluiden kehittäjänä. Odotan innolla keskustelua ja työtä yhteisen kansanterveystyön puolesta.