Uutinen

Tiedot terveydenhuollon ammattihenkilöistä internetiin

21.08.2008 | 16:20

Internetiin avataan julkinen tietopalvelu, josta saa tiedot terveydenhuollon ammattihenkilöistä ja heidän pätevyydestään.

Hallitus esitti tänään lainmuutosta, jolla internetiin perustetaan tietopalvelu terveydenhuollon ammatillisen koulutuksen saaneista henkilöistä. Rekisteristä selviäisi nimen ja rekisteröintinumeron lisäksi syntymävuosi ja ammattipätevyys, maininnat mahdollisista erikoislääkäri- tai erikoishammaslääkärioikeuksista sekä tiedot ammattipätevyyden rajoituksista.

Julkisen ja maksuttoman tietopalvelun avulla kansalaisen olisi nykyistä helpompi varmistua ennen hoitoa siitä, että terveyspalvelun tarjoaja todella on viranomaisen valvoma, koulutuksen saanut terveydenhuollon ammattihenkilö.

Rekisterin ylläpidosta vastaisi Terveydenhuollon oikeusturvakeskus ja sosiaali- ja terveysministeriön hallinnonalan uudelleen organisoinnin jälkeen perustettava lupa- ja valvontaviranomainen.

Uusi sähköinen tietopalvelu helpottaisi myös viranomaisten ja apteekkien toimintaa ja terveydenhuollon ammattihenkilöstön valvontaa.

Terveydenhuollon oikeusturvakeskuksen ylläpitämässä keskusrekisterissä oli vuoden 2006 lopulla tiedot noin 335 000 terveydenhuollon ammatinharjoittajasta. (EK)