Uutinen

Terveysporttiin avautui uusia tietokantoja

23.09.2008 | 14:20

Jaa artikkeli:

Uudet raskauden ja imetyksen aikaisen lääkekäytön arviointiin tarkoitetut gravbase ja lactbase -tietokannat avautuivat ilmaiseen koekäyttöön tänään.

Palvelut ovat avoinna Terveysportin käyttäjille ilmaiseksi joulukuun alkuun saakka. Maksullisiksi tietokannat muuttuvat vuoden 2009 alusta. Koekäytön aikana tietokantoja täydennetään puuttuvien lääkeaineiden osalta, jonka jälkeen tietokanta kattaa Suomessa käytettävät lääkkeet. Tällä hetkellä tiedot löytyvät lähes 700 lääkkeestä.

Gravbase- ja lactbase-tietokannat sisältävät päivitetyn tiedon Suomessa markkinoilla olevien lääkkeiden sekä useiden erityislupavalmisteiden raskauden ja imetyksen aikaisesta turvallisuudesta. Lääkkeiden turvallisuutta kuvataan neliluokkaisella järjestelmällä (A-D), ja luokittelun havainnollistamisessa käytetään SFINX-lääkeinteraktiotietokannasta tuttua värikoodijärjestelmää.

Terveysportti-palvelu on kaikkien SAL Apteekkiverkkoon kuuluvien apteekkien käytössä. Myös Apteekkiverkkoon kuulumattomien apteekkien on mahdollista ostaa Terveysportin käyttöoikeus erillisenä palveluna.

Tietokantojen sisällöstä ja toiminnallisuudesta toivotaan koekäytön aikana palautetta terveydenhuollon ammattihenkilöiltä niiden edelleen kehittämiseksi käyttäjien tarpeiden mukaisesti. (TK)