Uutinen

Terveysasema lähti naapurista

05.05.2011 | 08:18

Jyväskylän seudun apteekkikenttä on suuressa myllerryksessä kuntaliitosten vuoksi. Sama on pian edessä muuallakin Suomessa.

Osa Jyväskylän seudun apteekeista on joutunut yllättäen tilanteeseen, jossa vieressä sijaitseva terveysasema lopettaa toimintansa kokonaan tai supistaa merkittävästi aukioloaikojaan. Tilanne on seurausta siitä, että kaksi vuotta sitten Jyväskylän maalaiskunta yhdistyi Jyväskylän kaupunkiin. Nyt kaupungin terveyspalveluita on alettu keskittää suurempiin yksiköihin.

Terveysaseman muutto tuli apteekkari Helena Korhoselle täytenä shokkina, vaikka hänen Jyväs Apteekkinsa toimi samassa talossa Kyllön terveysaseman kanssa.

– Marraskuussa 2009 apteekin proviisori kuuli aivan sattumalta, kun yhteisessä ruokailuhuoneessa lääkärit puhuivat terveysaseman muutosta.

Korhonen soitti välittömästi ylilääkärille, joka vahvisti, että terveysasema suljetaan parin kuukauden kuluttua 3–5 vuodeksi, koska alkamassa on täydellinen peruskorjaus.

Apteekkien toimintaympäristö on muuttumassa muuallakin Suomessa, sillä väestön ikääntymisellä ja maan sisäisellä muuttoliikkeellä on suurempi merkitys kuin moni aavistaakaan. (EE)

Lue lisää perjantaina ilmestyvästä Apteekkarilehdestä.