Uutinen

Terveydeksi!-lehti tavoittaa yli miljoona suomalaista

13.10.2021 | 15:15

Teksti : Taru Vanhala

Kansallinen mediatutkimus: Apteekkien asiakaslehti Terveydeksi! on Suomen luetuin terveysaiheinen lehti.

Kansallisen mediatutkimuksen (KMT 2021) tänään julkaistut tulokset osoittavat, että suomalaiset lukevat edelleen ahkerasti painettuja lehtiä. Viikoittain painettuja aikakausilehtiä lukee lähes puolet suomalaisista (48 %) ja kuukausittain lähes kolme neljästä (73 %).

Apteekkien asiakaslehti Terveydeksi! on viime vuosien tavoin Suomen luetuin terveysaiheinen lehti. Lehdellä on keskimäärin 755 000 lukijaa ja yhden lehden neljästä lukee jopa yli miljoona suomalaista. 

– Terveydeksi!-lehdellä on uskollinen lukijakunta, joita hyvinvointi ja terveys kiinnostavat. Lukijapalautteen perusteella selkeät, uutta ja tutkittua tietoa käsittelevät artikkelit vetoavat suomalaisiin, kertoo Terveydeksi!-lehden päätoimittaja Elina Aaltonen.

Muita suosittuja terveysaiheisia lehtiä ovat Avainapteekit-ryhmittymän julkaisema Avain-asiakaslehti (609 000 lukijaa), Lääkäriseura Duodecimin julkaisema Hyvä Terveys (254 000 lukijaa) ja A-lehtien julkaisema Kauneus ja terveys (132 000 lukijaa).

Neljä kertaa vuodessa ilmestyvä Terveydeksi!-lehti on Apteekkariliiton jäsenapteekkien maksuton asiakaslehti. Lehteä on mahdollista lukea myös verkossa näköislehtenä. Digilehti mukaan luettuna lehden keskimääräinen lukijamäärä on 835 000. 

KMT 2021 mittauksessa oli mukana 132 sanomalehteä ja niiden liitettä, 85 aikakauslehteä, 35 kaupunkilehteä, 13 lehtipakettia.

Terveydeksi!-lehden julkaisija on Suomen Apteekkariliiton viestintäyhtiö PharmaPress Oy, joka julkaisee myös Apteekkari-lehteä. Lehden tuotannosta vastaa Otavamedia OMA.