Uutinen

Terveydeksi!-lehti näkövammaisten saataville

26.09.2016 | 09:16

Apteekkien Terveydeksi!-asiakaslehti tarjotaan näkövammaisille jatkossa Luetus- ja Daisy-palvelujen kautta.

Näkövammaisten liitto ja Apteekkariliitto ovat aloittaneet yhteistyön apteekkien Terveydeksi!-asiakaslehden tarjoamisesta näkövammaisille.

Yhteistyö alkaa lehden 26.9. ilmestyvästä numerosta.

Samaan aikaan, kun lehti tulee jakeluun Apteekkariliiton jäsenapteekkeihin, se tulee tarjolle myös näkövammaisten käyttämillä Luetus- ja Daisy-palveluilla.

Terveydeksi!-lehden päätoimittaja Tiina Kuosa on tyytyväinen siihen, että lehti tavoittaa jatkossa myös näkövammaiset.

– Terveydeksi!-lehti käsittelee tärkeitä terveyteen, sairauksiin, lääkkeisiin ja apteekkien palveluihin liittyviä aiheita, jotka koskettavat meitä kaikkia. Siksi on hienoa, että lukijatutkimuksissa erinomaista palautetta saava lehtemme tavoittaa nyt myös näkövammaiset.

Uusimmassa numerossa aiheena on muun muassa glaukooma. Se koskettaa sekä näkeviä että kyseisen sairauden takia näkönsä osittain tai kokonaan menettäneitä.

– On tärkeää, että suomalaisille on tarjolla luotettavaa tietoa terveysaiheista, joissa ennaltaehkäisyllä, säännöllisillä tutkimuksilla ja hyvällä hoidolla voidaan ehkäistä vakavia haittoja. Glaukooman kyseessä ollessa näiden toimien laiminlyönti voi johtaa näkökyvyn heikkenemiseen tai menettämiseen kokonaan, muistutetaan Näkövammaisten liitosta.

Luetus-muotoisia julkaisuja näkövammaiset lukevat tietokoneilla ja mobiililaitteissa olevaa koneääntä hyödyntäen. Luetus-palvelussa tekstiä pystyy seuraamaan myös näytöltä.

Luetus-muotoisista julkaisuista tehdään Daisy-äänijulkaisuja, joita voi kuunnella CD-levyltä tai verkossa.