Uutinen

Teräsalmi FIP:n hallitukseen

30.03.2012 | 08:55

Apteekkari Eeva Teräsalmi on valittu ehdokkaaksi kansainvälisen farmasian järjestön hallituksen jäseneksi.

Valinta vahvistetaan FIP:n maailmankongressin yhteydessä lokakuussa, ja samalla alkaa Teräsalmen nelivuotinen toimikausi.

Valinnan takana on FIP:n yksilöjäseniä edustava Board of Pharmacy Practice (BPP), jolla on kaksi edustajaa yhdeksänjäsenisessä hallituksessa. Teräsalmi on ollut BPP:n hallituksen jäsen vuodesta 2010, ja BBP:n suurimman toimialan (Community Pharmacy Section) jäsen ja sihteeri vuodesta 2004 lähtien.

Nyt tehtyä valintaa hän pitää hienona luottamuksenosoituksena.

– BPP edustaa kaikilla farmasian aloilla työskenteleviä ihmisiä, kuten apteekkien, sairaalafarmasian ja teollisuuden toimijoita. He luottavat siihen, että edustan FIP:n hallituksessa nimenomaan farmasian asiaa.

Teräsalmi on tehtävässä toinen suomalainen kautta aikojen. Apteekkari Ulf Nyberg valittiin FIP:in hallituksen jäseneksi vuonna 1986, Helsingissä pidetyn maailmankongressin aikana.

100-vuotias FIP (International Pharmaceutical Federation) tunnetaan parhaiten juuri vuosittaisen farmasian maailmankongressien järjestämisestä. Se tekee myös tiivistä yhteistyötä esimerkiksi Maailman terveysjärjestö WHO:n ja muiden terveydenhuollon järjestöjen kanssa. (EE)