Uutinen

Taulumäen apteekille palkinto osaamisen kehittämisestä

14.11.2014 | 17:03

Oppiva työyhteisö -palkinnon saa tänä vuonna Varkauden Taulumäen apteekki. Palkinto luovutetaan Farmasian Päivillä.

Valintaraati perustelee valintaansa sillä, että Taulumäen apteekissa osataan järjestelmällisesti sekä kehittää, että jakaa osaamista. Apteekissa on saavutettu korkea työmotivaatio keskustelemalla avoimesti ja antamalla kaikille selkeät vastuualueet sekä mahdollisuudet niiden kehittämiseen. Apteekki on myös osoittautunut aktiiviseksi terveysalan toimijaksi paikkakunnallaan.

Taulumäen apteekin koulutusproviisori Ismo Kivi painottaa jatkuvan kouluttautumisen sekä osaamisen jakamisen tärkeyttä työyhteisön motivaation ja hyvinvoinnin kannalta. Näin apteekki voi tarjota myös asiakkailleen parasta palvelua.

Tietoa jaeteen apteekin sisäisillä ilmoitustauluilla sekä työyhteisön omissa säännöllisesti pidettävissä koulutuksissa ja kokouksissa. Ismo Kivi mainitsee erityisesti apteekin intranetiin luodun ”onnistumistenviestiketjun”, johon jokainen työntekijä kirjaa ainakin yhden onnistumisen joka viikko.

– Onnistumiset ovat positiivisia tilanteita asiakaspalvelussa, työkavereiden kesken tai sidosryhmien kanssa, jotka työntekijä haluaa jakaa muille. Jokainen oppii aivan varmasti uutta lukiessaan toisten onnistumisia!

Kivi nostaa apteekkari Helena Toivakan osaamisen kehittämisen mahdollistajaksi Taulumäen apteekissa.

– Apteekkarimme on tartuttanut meihin positiivisen pöhinän sytyttämällä jokaiseen sisäisen motivaation ja halun kehittyä, mikä on välttämätöntä oppimiselle.

Oppiva työyhteisö -stipendi on 3 000 euron arvoinen. Sen myöntää Suomen messusäätiö ja jakaa hakemusten perusteella Farmasian oppimiskeskus. Valintaraati koostuu farmasian alan ammattilehtien päätoimittajista ja Farmasian oppimiskeskuksen asiantuntijoista. Tunnustuspalkinto jaettiin viime vuonna ensimmäistä kertaa.

ERJA ELO