Tutkijat ovat julkaisseet ensimmäisen kunnon kuvauksen Kiinassa leviävän uuden koronavi... Lue lisää »

Päivitetty 25.1.2020 klo 13:50 | Ivalon koronavirusepäilyt osoittautuivat aiheettomiksi... Lue lisää »

Päivitetty 22.1.2020 klo 14:25 | Kriittisiä puutteita oli muun muassa kylmäketjussa sek... Lue lisää »

Eniten vaikutusvaltaa on varakkaiden maiden päättäjillä. Lue lisää »

Päivitetty 21.1.2020 17:50 | Reseptilääkkeiden kuluttajahintojen lasku jatkui viime vuo... Lue lisää »

Tamro vakuuttaa rahoituksensa olevan kunnossa

13.01.2009 22:59

,

Kuva: Tamro / Margit Nieminen

Tamron rahoitus on järjestetty Suomesta käsin suomalaisten ja pohjoismaisten pankkien kanssa, eikä se ole osapuolena emoyhtiönsä Phoenixin lisärahoitusjärjestelyissä, yhtiö vakuuttaa.

Tamron mukaan Phoenixin edesmennyt suuromistaja Adolf Merckle ei millään tavoin osallistunut Tamron toimintaan, eikä hänen kuolemallaan siten ole välitöntä vaikutusta Tamroon.

Viime päivien uutisissa on kerrottu Tamron emoyhtiön Phoenix Pharmahandelin tarvitsevan lisärahoitusta maksukykynsä ylläpitämiseen ja toimintansa jatkamiseen. Tamro Suomen toimitusjohtaja Juha Koponen toteaa tiedotteessa, että Tamro ei ole osapuolena näissä järjestelyissä.

- Tamron rahoitus tukeutuu perinteisesti pankkilainoihin, myyntisaatavien edelleen myyntiin ja rahamarkkinoille myytäviin niin sanottuihin yritystodistuksiin. Kaikki Tamron käyttämät rahoitusmuodot ovat omistajasta riippumattomia.

Koposen mukaan Tamrolla ei ole myöskään saatavia tai velkoja Phoenixiltä tai muilta Mercklen yhtiöiltä, eikä Tamro ole antanut näiden yhtiöiden puolesta takauksia tai muita vakuuksia. Koposen mukaan Tamrolla itsellään ei ole tällä hetkellä lisärahoituksen tarvetta, ja Phoenixin tarvitsema lisärahoituskin on tiettävästi saatu järjestymään viime viikolla.

- Phoenixin mahdollisesta myynnistä ei ole tietoa, mutta myös tätä vaihtoehtoa täytynee pitää mahdollisena, Koponen arvioi. (EK)

Arkisto