Tuore väitöstutkimus osoittaa, että avo- ja kotihoidon lääkitysturvallisuudessa on palj... Lue lisää »

Apteekit toivovat lisää joustavuutta lääkevaihtoon. Lue lisää »

Maailman potilasturvallisuuspäivä käsittelee potilasturvallisuutta myös terveydenhuollo... Lue lisää »

Parkinsonin taudista kärsivän rouvan elämänlaatu koheni ja lääkekuorma keveni. Lue lisää »

Fimean tekemän väestökyselyn mukaan asiakkaiden on vaivatonta hankkia itsehoitolääkkeit... Lue lisää »

Tamro vakuuttaa rahoituksensa olevan kunnossa

13.01.2009 22:59

,

Kuva: Tamro / Margit Nieminen

Tamron rahoitus on järjestetty Suomesta käsin suomalaisten ja pohjoismaisten pankkien kanssa, eikä se ole osapuolena emoyhtiönsä Phoenixin lisärahoitusjärjestelyissä, yhtiö vakuuttaa.

Tamron mukaan Phoenixin edesmennyt suuromistaja Adolf Merckle ei millään tavoin osallistunut Tamron toimintaan, eikä hänen kuolemallaan siten ole välitöntä vaikutusta Tamroon.

Viime päivien uutisissa on kerrottu Tamron emoyhtiön Phoenix Pharmahandelin tarvitsevan lisärahoitusta maksukykynsä ylläpitämiseen ja toimintansa jatkamiseen. Tamro Suomen toimitusjohtaja Juha Koponen toteaa tiedotteessa, että Tamro ei ole osapuolena näissä järjestelyissä.

- Tamron rahoitus tukeutuu perinteisesti pankkilainoihin, myyntisaatavien edelleen myyntiin ja rahamarkkinoille myytäviin niin sanottuihin yritystodistuksiin. Kaikki Tamron käyttämät rahoitusmuodot ovat omistajasta riippumattomia.

Koposen mukaan Tamrolla ei ole myöskään saatavia tai velkoja Phoenixiltä tai muilta Mercklen yhtiöiltä, eikä Tamro ole antanut näiden yhtiöiden puolesta takauksia tai muita vakuuksia. Koposen mukaan Tamrolla itsellään ei ole tällä hetkellä lisärahoituksen tarvetta, ja Phoenixin tarvitsema lisärahoituskin on tiettävästi saatu järjestymään viime viikolla.

- Phoenixin mahdollisesta myynnistä ei ole tietoa, mutta myös tätä vaihtoehtoa täytynee pitää mahdollisena, Koponen arvioi. (EK)

Arkisto