Uutinen

Suomalaiset tyytyväisiä apteekkien toimintaan koronaepidemian aikana

03.04.2020 | 13:02

Teksti : HANNA HYVÄRINEN

Kiitosta saavat apteekkien lisäksi päivittäistavara-ala, terveydenhuolto, koulut, hallitus ja viranomaiset.

Suomalaiset ovat tyytyväisiä siihen, miten apteekit ovat toimineet COVID-19 -epidemian aikana. Näin kertoo toimialatiedon tuottamiseen erikoistuneen Epsi Rating Groupin tuore kysely. Peräti 76,6, prosenttia kyselyyn vastanneista oli tyytyväinen apteekkien toimintaan koronavirusepidemian aikana.

Apteekkien lisäksi tyytyväisimpiä oltiin päivittäistavarakaupan, terveydenhuollon, koulujen, hallituksen ja viranomaisten toimintaan.

Epsi Rating Group mittasi kansalaisten tyytyväisyyttä koronakriisin hoitoon Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa 25.–31.3. välisenä aikana.

Tanska on luottavaisin

Pohjoismaisessa vertailussa luottamus viranomaisiin ja hallitukseen on Suomessa toiseksi korkeinta. Suomalaisia enemmän hallituksensa ja viranomaisten toimintaan luottivat vain tanskalaiset.

Yli kaksi kolmasosaa suomalaisista vastaajista ilmoitti olevansa tyytyväisiä sekä Suomen viranomaisten että Sanna Marinin (sd.) hallituksen toimintaan.

Matalinta tyytyväisyys hallitukseen ja viranomaisiin on Ruotsissa.

Kyselyyn vastasi yhteensä reilu viisi tuhatta vastaajaa pohjoismaalaista. Kussakin neljästä maasta vastaajia oli reilu tuhat. Kyselyn virhemarginaali on noin 1,5.