Uutinen

STM pyytää Lääkelaitokselta pikaselvitystä maanantaiksi

16.01.2009 | 14:36

Sosiaali- ja terveysministeriö pyytää Lääkelaitokselta pikaista selvitystä selvitystä siitä, miten lääkevalvonta voidaan turvata, jos irtisanoutumiset Lääkelaitoksessa jatkuvat.

Apteekkarilehden tietojen mukaan Lääkelaitos sai selvityspyynnön tänään perjantaina (16.1.), ja selvitys pitää antaa ministeriölle heti maanantaina (19.1.) virka-ajan kuluessa.

Lääkelaitokselta pyydetään selvitystä siitä, mitkä ovat lääketurvallisuuden ja lääkevalvonnan kannalta ensisijaisia tehtäviä. Selvitykseen pitää sisältyä myös suunnitelma siitä, miten tehtävät voidaan väliaikaisesti hoitaa nykyistä pienemmällä henkilöstöllä ja miten asiantuntemus turvataan.

Selvityksessä tulee tarkastella myös myyntilupiin ja kansainväliseen yhteistyöhön liittyvien tehtävien ensisijaisuutta ja niiden hoidon järjestämistä.

Selvityksessä pitää olla myös arvio siitä, miten nykyinen tilanne vaikuttaa Lääkelaitoksen lakisääteisten määräaikojen noudattamiseen ja mitkä ovat vaikutukset lääkkeiden saatavuuteen ja lääkehuoltoon.

Lääkelaitoksesta on jo irtisanoutunut useita henkilöitä. Viime tiistaina eroamisilmoituksensa jätti ylijohtaja Hannes Wahlroos. (EK)