Sipoon vammaisneuvoston puheenjohtaja Tuula Räikkönen, elinkeinopäällikkö Elina Duréault ja esteettömyysasiantuntija Jukka Suhonen kävivät onnittelemassa apteekkari Hans Fockia esteettömyystunnustuksen johdosta. Kuva: Paula Ropponen
Uutinen

Sipoon Apteekille kunnan esteettömyystunnustus

17.06.2021 | 10:22

Teksti : Hanna Hyvärinen

Jaa artikkeli:

Apteekki on panostanut sekä fyysiseen ympäristöön että palveluihin. Myös henkilökunnan ergonomia on huomioitu.

Sipoon Apteekille on myönnetty Sipoon kunnan vammaisneuvoston ja elinkeinoyksikön jakama Esteettömyys palvelee kaikkia -tunnustus.

Tunnustus tuli useista esteettömyyttä lisäävistä toimenpiteistä, joita apteekissa on tehty viime vuosina. Apteekin liiketilaa on kunnostettu, jotta asiakkaat voivat liikkua tilassa helposti esimerkiksi rollaattorilla ja lastenrattaiden kanssa. Myös valaistusta on parannettu ja yksityisyydensuojaa lisätty väliseiniin asennetuilla akustiikkalevyillä.

Fyysisen ympäristön lisäksi apteekki on panostanut palveluihin. Esimerkiksi lääkepakkaukset on merkitty pistekirjoituksella, eikä annosteluohjetta liimata apteekissa koskaan pistekirjoituksen päälle.

Viime joulukuussa apteekki avasi verkkopalvelun, johon liittyy myös tarvittaessa lääkkeiden kotiinkuljetus.

Kunnan vammaisneuvoston mukaan apteekin panostukset merkitsevät paljon vammaisille henkilöille ja helpottavat monien arkea.

Kehittäminen jatkuu

Sipoon Apteekin apteekkari Hans Fock iloitsee kunnan tunnustuksesta.

– Se tarkoittaa, että työ, jonka olemme tehneet, on huomattu ja olemme onnistuneet siinä, mitä tavoittelimme, Fock sanoo.

Myös asiakkailta on tullut positiivista palautetta.

Muutostöissä huomioitiin myös apteekin henkilökunnan ergonomia.

– Pyrimme ottamaan huomioon kaiken mahdollisen. Ja ilmeisesti onnistuimme, sillä kuulin juuri, että meitä on käytetty esimerkkinä muidenkin tilojen esteettömyyssuunnittelussa, Fock kertoo.

Apteekkarin mukaan isot linjat ovat nyt kunnossa, mutta kehittäminen jatkuu, ja tilojen toimivuutta seurataan ja viilataan tarpeen mukaan.

– Esimerkiksi pandemian aikana olemme hyödyntäneet pyörillä varustettuja hyllyjä, ja saaneet niitä siirtämällä tiloihin lisää väljyyttä.