Uutinen

Seitsemän veljeksen apteekille tunnustusta sydänterveyden edistämisestä

19.04.2016 | 10:02

Teksti : INKERI HALONEN

Suomen Sydänliitto kiittää Nurmijärvellä sijaitsevaa apteekkia sen lukuisista matalankynnyksen palveluista.

Suomen Sydänliitto ry on myöntänyt Nurmijärvellä sijaitsevan Seitsemän veljeksen apteekille sydänterveyden edistämisestä kunniamaininnan.

Sydänliiton mielestä Seitsemän veljeksen apteekki on rakentanut monipuolisen palvelutarjonnan terveyden edistämiseen. Kunniamaininnan tarkoituksena onkin korostaa sydänterveyden edistämisen merkitystä.

Aktiivinen ja yhteistyöhakuinen toiminta paikallisten yhdistysten kanssa näkyy monipuolisena matalankynnyksen palvelujen tarjontana, yhdistys kiittelee.

Apteekkari Eeva Teräsalmi on otettu tunnustuksesta.

– Tuntuu hienolta, että apteekkimme henkilökunnan tekemä pitkäjänteinen työ nurmijärveläisten terveyden edistämiseksi palkitaan näin! Tämä on ennen muuta tunnustus heille.

Apteekeilla merkittävä rooli terveyden edistämisessä

Seitsemän veljeksen apteekki järjestää paikallisten yhdistysten kanssa muun muassa sydänterveyden ja diabeteksen riskitekijöitä selvittäviä mittauksia sekä teemapäiviä, joissa esillä ovat sydänystävällinen ravinto, liikunta, stressin vähentäminen ja hyvä uni.

Teräsalmi pitää tärkeänä, että apteekit osallistuvat suomalaisten terveyden edistämistalkoisiin, sillä jokainen kansantauteja sairastava asioi apteekissa vähintään neljä kertaa vuodessa.

– Apteekin työ on myös kansantaloudellisesti vaikuttavaa; jokainen hoitomyöntyvyyttä parantava toimenpide tuo säästöjä muualle terveydenhuoltoon. Ensi vuonna alkava kahden vuoden reseptin voimassaolo lisää entisestään apteekeissa tehtävän työn merkitystä, Teräsalmi painottaa.

Seitsemän veljeksen apteekissa annetaan asiantuntijaneuvoja myös tupakoinnin lopettamiseen – tupakointi on yksi elämäntavoista eniten sairastavuutta ja kuolemia aiheuttava tekijä.

Nurmijärveläinen apteekki toimii myös Liikkujan apteekkina, eli apteekissa kannustetaan asiakkaita terveydelle suotuisaan liikuntaan.

Sydänterveyden palkinto luovutettiinkin teemaan sopivasti juuri ennen, kun väkijoukko starttasi kävelylenkille yhdessä apteekin henkilökunnan, paikallisten yhdistysten ja kunnan liikuntatoimen kanssa.