Uutinen

Savon Sanomat: Fimean Kuopioon muutolle etsitään vaihtoehtoja

06.10.2011 | 07:06

Fimean johto ja henkilöstö esittävät, että henkilökunnan vakanssipohjaisesta siirtosuunnitelmasta Kuopioon luovutaan, kirjoittaa Savon Sanomat (6.10.).

Vaihtoehdoksi he ehdottavat pysyvien aluetyöpisteiden luomista Helsinkiin, Ouluun, Tampereelle ja Turkuun, sekä paikkariippumattoman etätyöskentelyn kehittämistä.

Lääkelaitoksen muuttamisesta Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimeaksi sekä viraston alueellistamisesta Kuopioon päätti edellinen hallitus sosiaali- ja terveysministerinä toimineen Liisa Hyssälän (kesk.) johdolla.

Lääkelaitoksen henkilökunta vastusti ankarasti alueellistamista ja päätöksen seurauksena muun muassa Lääkelaitoksen pitkäaikainen ylijohtaja Hannes Wahlroos erosi tehtävästään.

Alueellistamispäätöksen jälkeen Fimeasta on irtisanoutunut liki 70 virkamiestä ja irtisanomisuhan alla on yli 80 kokenutta virkamiestä, jotka eivät halua muuttaa Kuopioon. Fimeassa työskentelee kaikkiaan 220 henkilöä, joista 38 Kuopion toimipisteessä.

Sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko (kok.) vakuuttaa aamun Savon Sanomissa, ettei alueellistamispäätöksestä luovuta, mutta Fimean tilanteeseen on saatava pikainen ratkaisu.

– Fimea on Kuopiossa ja sillä siisti, mutta siitä on keskusteltava, miten vältämme suuret irtisanomiset, Risikko toteaa lehdessä.

Fimean johto ja henkilöstö esittelivät näkemyksiään ministeri Risikolle keskiviikkona. (EK)

Savon Sanomien uutinen >

Mitä Fimean alueellistamiselle pitäisi tehdä? Ota kantaa Apteekkarin nettikysymykseen!