Uutinen

Sata uutta apteekkia Ruotsiin

14.08.2009 | 11:11

Saksalainen apteekki- ja lääkejakeluyhtiö Celesio aikoo avata Ruotsiin 100 uutta apteekkia, kertoo Läkemedelsvärlden-lehden verkkosivut. Ensimmäiset seitsemän apteekkia perustetaan tänä syksynä ja henkilökunnan rekrytointi on jo alkanut.

Celesion odotettiin ostavan iso ryhmittymä myynnissä olevia Apoteket AB:n apteekkeja, mutta heinäkuussa yhtiö ilmoitti, että ostamisen sijaan se satsaa uusien apteekkien perustamiseen. Ruotsin valloitusta hoitaa Celesion norjalainen tytäryhtiö Norsk Medisinaldepo.

Celesio on seurannut tarkasti Ruotsin apteekkimyllerrystä ja se päätti jäädä tarjouskisan ulkopuolelle taloudellisista syistä.

- Edellytykset olemassa olevien apteekkien ostamiselle olivat liian huonot. Nyt investointikustannukset jäävät pienemmiksi. Meillä on myös vankka kokemus uusien apteekkien perustamisesta, etenkin Vitusapotek-ketjun perustamisesta Norjaan, kertoo markkinointijohtaja Mads Paulsen, joka vastaa Celesion Ruotsi-hankkeesta.

Syksyn aikana Celesion ensimmäiset apteekit avataan mm. Tukholmaan ja Göteborgiin. Suunnitelmana on laajentua koko maan kattavaksi sadan apteekin ketjuksi. Mads Paulsen ei vielä kommentoi apteekkiketjun nimeä tai tarkemmin uuden yhtiön profiilia.

- Me tulemme panostamaan asiakkaiden kohtaamiseen, hyvään palveluun, henkilökunnan osaamiseen ja lyhyisiin odotusaikoihin, kertoo Paulsen. (CS)