Uutinen

SAL Apteekkiverkko siirtyi Pharmadatalle

07.05.2009 | 11:25

SAL Apteekkiverkon liiketoiminta siirtyi toukokuun alussa PharmaService Oy:ltä Pharmadata Oy:lle. Liiketoimintasiirto ei vaadi toimenpiteitä verkkoon kuuluvilta apteekeilta.

Kaupan tavoitteena on parantaa SAL Apteekkiverkon kehitysmahdollisuuksia ja sisältöä sekä vahvistaa Pharmadatan asemaa apteekkien tietoteknisten palveluiden ja sähköisen liiketoiminnan tuottajana.

SAL Apteekkiverkko on jatkossa Suomen Apteekkariliiton ja Pharmadatan ylläpitämä yksityisten apteekkien yhteinen palveluverkko. Se tarjoaa tietosuojatun yhteyden apteekkien ulkopuoliseen asiointiin sekä monipuoliset tieto- ja viestintäpalvelut apteekeille. Verkossa, jossa on tällä hetkellä mukana yli 600 apteekkia, välitetään myös ensi syksynä käyttöön otettavia sähköisiä reseptejä.

Liiketoimintasiirto ei aiheuta muutoksia Apteekkiverkon toimintaan, sisältöön eikä hinnoitteluun. Se ei vaadi myöskään verkkoa käyttäviltä apteekeilta toimenpiteitä.

Pharmadata Oy Suomen Apteekkariliiton omistama tietotekniikkayritys, jonka toimialana on mm. tietoteknisten palveluiden ja sähköisen liiketoiminnan ratkaisujen tuottaminen apteekeille. Yrityksen pääasiallinen tuote on Salix-apteekkijärjestelmä sekä sen vähitellen korvaava, tänä vuonna käyttöönotettava Pd3-apteekkijärjestelmä.

PharmaService Oy on Suomen Apteekkariliiton omistama palveluyritys, jonka ydinliiketoimintaa on lääkkeiden koneellisen annosjakelun tukitoiminnot. Lisäksi yhtiö harjoittaa apteekkivalmisteiden ja teknokemian tuotekehitystä, maahantuontia ja valmistuttamista. (EK)