Uutinen

Sähköisen reseptin yhteistestaus alkaa

21.08.2009 | 10:12

Apteekki- ja potilastietojärjestelmien toimittajat ovat aloittamassa sähköisen reseptin yhteistestausta. Tarkoituksena on varmistaa, että erilaiset reseptinkäsittelytapahtumat sujuvat koko ketjussa lääkärin vastaanotolta apteekkiin ja takaisin.

- Koko ketjun pitää tehdä ja ymmärtää asioita samalla tavalla, eli toisten pitää osata hakea ja tulkita toisten tekemiä merkintöjä, selittää kehittämispäällikkö Erkki Aaltonen Kelasta.

Potilastietojärjestelmistä ovat alkuvaiheessa mukana vain Pegasos ja Effica. Muut järjestelmät tulevat mukaan myöhemmin.

Tavoitteena on, että eResepti voitaisiin ottaa Turussa asteittain käyttöön marraskuusta alkaen. Kotka seuraisi perässä vuoden 2010 alussa.

- Kun yhteistestin tilannearvio saadaan syyskuussa, nähdään pääseekö Turku tosiaan marraskuussa ottamaan eReseptin käyttöön. Kaikki osapuolet ovat kuitenkin toiveikkaita, Aaltonen kuvailee.

Toimitusjohtaja Vesa Vierros Pharmadatasta kertoo, että apteekit pääsevät kokeilemaan sähköistä reseptiä vasta yhteistestausvaiheen jälkeen.

- Käytännössä yhteistestaus ei tarkoita sen kummempaa, kuin mitä on harjoiteltu pitkin kevättä. Yhteistestauksessa käydään kuitenkin kaikki toiminnot läpi, eli siinä on nyt täydellinen setti testitapauksia, Vierros selittää. (VE)