Alan suurin koulutustapahtuma pidetään tänä vuonna turvallisuussyistä etäyhteyksillä, j... Lue lisää »

TÄYDENNETTY 29.5. Hallitus on esittänyt muutoksia lääkelakiin, lääkkeiden velvoitevaras... Lue lisää »

Sammon apteekin drive in -luukku palvelee niin autoilijoita kuin kävelijöitä. Luukku on... Lue lisää »

Touko Aalto, 36, on nimitetty yhteiskuntasuhteista vastaavaksi johtajaksi Suomen Apteek... Lue lisää »

Koronakaranteeniin joutunutta henkilökuntaa paikkaavat niin lähiseudun apteekkarit kuin... Lue lisää »

Ruotsi julkisti H1N1-rokotuslinjauksensa

21.08.2009 12:33

,

Ruotsi aikoo rokottaa ensimmäisenä raskaana olevat, kroonisia sairauksia sairastavat ja terveydenhuollon henkilökunnan. Suomessa rokotusjärjestyksestä on tarkoitus päättää syyskuun aikana.

Ruotsin viranomaiset suosittelevat, että ensimmäisenä A(H1N1)-influenssaa vastaan rokotettaisiin raskaana olevat ja kroonisia sairauksia, kuten diabetesta, munuaisten vajaatoimintaa ja hengityselinsairauksia sairastavat henkilöt. Ensimmäisenä rokotettavien joukossa on myös terveydenhuollon henkilökunta.

Tänään Science-lehdessä julkaistava tutkimus suosittelee, että ensimmäisenä tulisi rokottaa 5-19 –vuotiaat koululaiset ja heidän vanhempansa. Amerikkalaistutkijoiden mukaan se olisi tehokkainta taudin leviämisen estämiseksi.

Ruotsi ei aio ainakaan toistaiseksi muuttaa suositustaan tämän tutkimuksen perusteella, sillä rokotuslinjaukset eivät perustu pelkästään taudin leviämisen estämiseen.

Suomessa rokotusjärjestystä ei ole vielä päätetty, mutta asia päätetään syyskuun aikana, kertoo erikoistutkija Rose-Marie Ölander Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta. (EK)

Arkisto