Uutinen

Roution sivuapteekki suljetaan

12.03.2012 | 21:56

Roution sivuapteekki Lohjalla suljetaan taloudellisista syistä toukokuun alussa.

Apteekkari Jari Summasen mukaan syynä on lääkealalla viime vuosina tapahtuneet muutokset, kuten lääkevaihto ja lääkkeiden viitehintajärjestelmä, jotka ovat vieneet toimintaedellytykset pieniltä apteekeilta.

– Roution apteekin toiminta on ollut tappiollista, eikä pääapteekilla ole enää mahdollisuuksia kompensoida sen aiheuttamia tappioita. Lisäksi valtiovallan suunnittelemat toimenpiteet pienten apteekkien elinkelpoisuuden säilyttämiseksi ovat viivästyneet, Summanen pahoittelee.

Virkkalan Omena -apteekin alaisen Roution sivuapteekin henkilökunta jatkaa apteekin palveluksessa Virkkalan ja Siuntion toimipisteissä.

Myös muut Lohjan kaupungissa toimivat apteekkarit ovat ilmoittaneet, ettei heillä ole mahdollisuuksia ottaa Roution sivuapteekkia hoitoonsa. Routiosta on noin 3 kilometriä Lohjan keskustaan, jossa asiakkaita palvelee kaikkina viikonpäivinä kaksi apteekkia, Ykkösapteekki ja Tähtiapteekki.

Apteekkariliiton ennusteen mukaan lääkevalmistajien hintakilpailu tulee jatkumaan ja reseptilääkkeiden hinnat laskevat edelleen, jonka vuoksi yhä useamman pienen apteekin tilanne tulee kestämättömäksi. (EK)