Uutinen

Risto Suominen PharmaServicen toimitusjohtajaksi

04.08.2009 | 09:56

PharmaService sai uuden vetäjän, kun proviisori Risto Suominen, 47, aloitti yhtiön toimitusjohtajana maanantaina.

Suominen toimi aiemmin yliproviisorina Lääkelaitoksessa, jossa hänen tehtäviinsä kuuluivat muun muassa sairaala-apteekkien, lääkekeskusten ja veripalvelutoiminnan valvonta sekä lääketehtaiden GMP-tarkastukset.

Suominen kertoo viihtyneensä Lääkelaitoksessa hyvin mutta myöntää, että Lääkelaitoksen toimintojen alueellistaminen ja nykytilanne vaikuttivat lähtöpäätökseen.

PharmaServicen päätoimiala on lääkkeiden koneellisen annosjakelun tukipalvelut, joita se tuottaa sopimusvalmistusapteekille. Koneellisessa annosjakelussa on tällä hetkellä yli 10 000 potilasta, mutta naapurimaahan Ruotsiin verrattuna toiminta on vielä pienimuotoista.

Suominen pitää lääkitystarkistuksen sisältävää annosjakelua tulevaisuuden alana ja on varma, että palvelun kysyntä vain lisääntyy, kun väestö vanhenee.
– Lääkkeiden annosjakelusta on selkeää etua potilaille ja sitä kannattaisi hyödyntää nykyistä enemmän. Lääkitysvirheiden lisäksi sillä voidaan estää myös viimeaikoina julkisuudessakin olleita lääkkeisiin liittyviä väärinkäytöksiä, Suominen muistuttaa.

Suominen toivoo, että annosjakelutoiminta saisi tuekseen selkeän lainsäädännön ja että toiminnan taloudelliset edellytykset turvattaisiin. Uusi toimitusjohtaja haluaa kehittää myös sähköistä asiointia annosjakelutoiminnassa ja ehdottaa, että annosjakelu otettaisiin huomioon jo lääkkeen myyntilupaprosessissa.

Suomen Apteekkariliiton omistaman PharmaServicen palveluksessa on nelisenkymmentä työntekijää ja yhtiön liikevaihto oli viime vuonna 3,7 miljoonaa euroa. Yhtiön aiempi toimitusjohtaja proviisori Teijo Yrjönen irtisanoutui ja siirtyi Helsingin yliopiston Farmasian tiedekuntaan yliopistonlehtoriksi. (EK)