Risto Kanerva sanoo odottavansa innolla tiivistä yhteistyötä eurooppalaisten kollegojensa kanssa, jotta Euroopan apteekkiverkostoa voidaan entisestään vahvistaa ja samalla varmistaa, että apteekin ammattilaisten panos terveydenhuoltojärjestelmiin tunnistetaan ja tunnustetaan niin kansallisella kuin Euroopan tasolla. Kuva: Roni Rekomaa
Uutinen

Risto Kanerva PGEU:n varapuheenjohtajaksi

14.06.2022 | 13:32

Teksti : Hanna Hyvärinen

Kanervan mukaan Suomi ja Pohjois-Eurooppa näyttävät nyt mallia siitä, mihin suuntaan apteekkeja Euroopassa kehitetään.

Apteekkariliiton puheenjohtaja Risto Kanerva on valittu EU:n apteekkijärjestö PGEU:n varapuheenjohtajaksi.

Kanervan mukaan valinta on osoitus siitä, että suomalaista apteekkijärjestelmää arvostetaan Euroopassa.

– PGEU:n linjaukset ovat hyvin samankaltaisia kuin Suomen Apteekkariliiton tavoitteet. Euroopan apteekkijärjestelmissä on eroja, ja tällä hetkellä pohjoiseurooppalainen ja suomalainen tapa toimia on selkeästi se, jonka suuntaan PGEU on apteekkijärjestelmää Euroopassa viemässä, Kanerva totesi tuoreeltaan järjestön kokouksesta Roomasta.

Kanerva muistuttaa, että Euroopassa toimii laaja 160 000 apteekin verkosto, joka tarjoaa asiakkailleen korkealaatuisia ja helposti saatavilla olevia terveydenhuoltopalveluita.

– Odotan innolla tiivistä yhteistyötä kaikkien eurooppalaisten kollegoideni kanssa, jotta voimme vahvistaa tätä verkostoa entisestään ja varmistaa, että apteekin ammattilaisten asiantuntemus, taidot ja tärkeä panos terveydenhuoltojärjestelmiin tunnustetaan ja niitä arvostetaan riittävästi sekä kansallisella että Euroopan tasolla.

Pitkä kokemus lääkealasta

Kanervalla on 35 vuoden kokemus lääkealan eri sektoreilta. Apteekkariuransa hän aloitti vuonna 2010 Turun Humaliston apteekissa, josta siirtyi apteekkariksi Tapiolan apteekkiin Espooseen vuonna 2016. Ennen apteekkariuraansa hän työskenteli opiskeluajoista lähtien lääketukkukauppa Oriolassa eri tehtävissä, viimeksi toimitusjohtajana vuosina 2004–2006.

Työnsä ohessa Kanerva on toiminut useissa luottamustehtävissä, kuten lääketukkukauppojen Euroopan kattojärjestön (GIRP) varapuheenjohtajana.

Suomen Apteekkariliiton hallituksen jäsen Kanerva on ollut vuodesta 2011 lukien ja liiton valiokunnissa ja tytäryhtiöissä hän on toiminut vuodesta 2010 alkaen.

Koulutukseltaan Kanerva on farmasian tohtori ja hän toimii edelleen osa-aikaisena luennoitsijana ja tutkijana.
PGEU:n varsinaiseksi puheenjohtajaksi valittiin Belgian apteekkiyhdistyksen puheenjohtaja Koen Straetmans.