Lääkeyritysten tulee kehittää valmistusprosessejaan nitrosamiinien välttämiseksi. Lue lisää »

Apteekkien varastointivelvoitetta lääkkeissä täsmennetään. Lue lisää »

Luottamus taksinkuljettajaan on heikentynyt jyrkästi Lue lisää »

Etätarkastus ei vaikuta apteekkitarkastuksen hintaan. Lue lisää »

Euroopan unionin komissio myönsi perjantaina ehdollisen myyntiluvan remdesiviirille ens... Lue lisää »

Risperidonin käyttöaiheet yhtenäistettiin EU:ssa

24.03.2009 11:25

Euroopan unionissa on meneillään koko EU:n kattava lääkevalmisteiden kansallisten tuotetietojen yhtenäistäminen.

EMEAn lääkevalmistekomitea (CHMP) toteuttaa menettelyyn liittyvän arvioinnin ja hyväksyy yhdenmukaistetut valmisteyhteenvedot, myyntipäällysmerkinnät ja pakkausselosteet. Tavoitteena on, että kaikkien merkittävien lääkevalmisteiden tuotetiedot ja käyttöaiheet ovat tulevaisuudessa EU:n jäsenmaissa yhtenäiset.

Risperidonin tuotetietojen yhtenäistäminen valmistui alkukeväästä ja muutokset ovat jo voimassa.

Risperidonia ei enää suositella lasten ja nuorten autistisen häiriön hoitoon. Risperidonilla on tähän mennessä voitu hoitaa autistiseen häiriöön liittyvää ärtyisyyttä, sosiaalista eristäytymistä ja yliaktiivisuutta. Eri maiden lääkeviranomaisten näkemykset risperidonin hyväksyttävyydestä autistisen häiriön oireiden ennemmin kuin varsinaisen perussairauden hoitoon erosivat toisistaan ja autistinen häiriö poistettiin käyttöaiheista.

Risperidonin käyttöä lasten ja nuorten pitkäkestoisissa aggressioissa rajattiin 6 viikkoon. Samoin Alzheimerin taudista johtuvaan dementiaan liittyvissä aggressioissa risperidonin käyttöaika on jatkossa korkeintaan 6 viikkoa.

Risperidoni on edelleen hyväksytty myös skitsofrenian ja kaksisuuntaisen mielialahäiriön kohtalaisen tai vaikean maanisen vaiheen hoitoon. (CS)