Uutinen

Risikosta sosiaali- ja terveysministeri

18.06.2011 | 15:53

Päivitetty 17:30 Peruspalveluministerin salkun saa Maria Guzenina-Richardson. Lääkeasioista vastaa Risikko.

Hallitusneuvotteluissa sovitun salkkujaon mukaisesti sosiaali- ja terveysministerin salkku meni kokoomukselle ja peruspalveluministerin sosialidemokraateille. Hallitusneuvotteluissa hyväksytyn työnjaon mukaisesti lääkeasiat kuuluvat sosiaali- ja terveysministerille.

Kokoomus valitsi lauantaina (18.6.) sosiaali- ja terveysministeriksi Paula Risikon (51). Risikko on kolmannen kauden kansanedustaja ja nykyisen hallituksen peruspalveluministeri.

Risikko on koulutukseltaan terveystieteiden tohtori. Ennen kansanedustajan uraansa hän toimi Seinäjoen ammattikorkeakoulun vararehtorina.

Risikko tunnetaan terveydenhuollon moniammatillisen yhteistyön kannattajana. Apteekkarilehden (1/2008) haastattelussa hän toivoi farmasian ammattilaisia mukaan ratkomaan erityisesti vanhusten monilääkityksen ongelmia ja jalkautumista terveydenhuollon yksiköihin.

Sosialidemokraatit valitsivat lauantaina peruspalveluministeriksi Maria Guzenina-Richardsonin (42). Hän on toisen kauden kansanedustaja ja SDP:n 1. varapuheenjohtaja.

Ennen kansanedustajan työtään Guzenina-Richardson työskenteli toimittajana ja kolumnistina eri medioissa. Suuren yleisön tietoisuuteen hän tuli työskennellessään MTV-Europen juontaja-toimittajana Lontoossa vuosina 1993-97. (EK)

Lue Paula Risikon haastattelu Apteekkarilehdestä 1/2008 >

Lukemiseen tarvittavan digilehtitunnuksen ja salasanan löydät painetun lehden sivulta 2.