Uutinen

Risikko: Lääkkeitä ei voi myydä kuin makkaraa

18.01.2016 | 13:44

Teksti : ERJA ELO

Eduskunnan 2. varapuhemies Paula Risikko pitää tärkeänä, että Suomessa säilyy toimiva apteekkiverkosto. Hän muuttaisi nykyjärjestelmää vain maltillisesti.

Julkisuudessa on ollut jonkin verran keskustelua siitä, että apteekkijärjestelmää pitäisi muuttaa. Paula Risikko pitää tärkeänä, että Suomessa säilyy toimiva apteekkiverkosto.

– Lääkehuollon toimivuuden ja huoltovarmuuden näkökulmasta meillä pitää olla lääkkeitä eri puolella Suomea.

Risikon mielestä apteekkijärjestelmää tulee kehittää, mutta maltillisesti, yhdessä apteekkarien kanssa. Tärkeää on, ettei apteekkiverkosto heikkene uudistusten yhteydessä.

– Pitää aina muistaa, ettei lääkkeiden myynti ole samaa kuin makkaran myynti, hän korostaa.

Risikko näkee apteekeilla tärkeän roolin terveydenhuollossa. Asiakkaat saavat reseptin lääkäriltä, mutta hoitoon liittyviä asioita kysellään usein vasta apteekista.

Hän pitää erittäin hyvänä suuntana sitä, että jo nyt matalan kynnyksen asiointipaikkoina toimivat apteekit ovat laajentaneet palvelujaan perustamalla Apteekin Terveyspisteitä. Sairaanhoitajien vastaanotot täydentävät julkista terveydenhuoltoa.

– Olen aina sanonut, että terveydenhuollon, lääkepuolen ja apteekkien pitäisi olla entistä enemmän yhteistyössä, hän toteaa.