Uutinen

Reseptilääkkeiden tilaaminen verkosta helpottuu

12.06.2017 | 11:03

Teksti : ERJA ELO

Apteekkariliiton jäsenapteekit ovat toistaiseksi ainoina yksityisinä toimijoina saaneet luvan käyttää valtiohallinnon ja kuntien viranomaisten käyttöön rakennettua Suomi.fi-tunnistusta.

Reseptilääkkeiden tilaaminen apteekin verkkopalvelusta helpottuu, kun apteekit voivat ottaa käyttöönsä Suomi.fi-tunnistautumismenetelmän.

Sen ansiosta asiakkaat voivat kirjautua apteekin palveluihin kätevästi pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sähköisellä henkilökortilla.

Apteekkariliiton jäsenapteekit ovat toistaiseksi ainoina yksityisinä toimijoina saaneet luvan käyttää valtiohallinnon ja kuntien viranomaisten käyttöön rakennettua Suomi.fi-tunnistusta.

– Vahva sähköinen tunnistus on edellytys reseptilääkkeiden verkkomyynnille, ja tästä syystä meille myönnettiin käyttölupa osana apteekkien lakisääteistä palvelutehtävää. Tämä kertoo myös siitä, että apteekit nähdään luotettavina terveydenhuollon toimijoina, toteaa asiantuntijaproviisori Iiro Salonen Apteekkariliitosta.

Palvelun tarjoajien määrän odotetaan kasvavan

Salonen uskoo, että helpon tunnistautumisen ansiosta yhä useampi apteekki alkaa myydä verkon kautta reseptilääkkeitä.

– Suomessa on tällä hetkellä jo noin 100 verkkoapteekkia, joista noin 20 toimittaa reseptilääkkeitä verkon kautta. Uskomme, että reseptilääkkeitä verkossa tarjoavien apteekkien määrä kasvaa merkittävästi piakkoin.

Uudistus on asiakkaan kannalta hyvä, sillä se vähentää reseptilääkeostoihin tarvittavien kirjausten määrää.

Verkkoapteekkiin kirjautunut asiakas pystyy katsomaan omat reseptinsä Omakanta-palvelusta ilman uutta tunnistautumista.

Apteekista riippuen asiakas voi valita, haluaako hän verkko-ostoksille kotiinkuljetuksen tai noutaako hän ostokset pakettiautomaatista tai apteekista.

Lisäksi yli 30 apteekilla on käytössään myös älykäs noutolokero, josta verkko-ostokset voi noutaa vaivatta.

eAPTEEKKIEN käytettävyyttä parannettu

Lähes kaikki Suomessa toimivat verkkoapteekit käyttävät Apteekkariliiton eAPTEEKKI-verkkoalustaa.

Apteekkariliitto on helpottanut verkkoasiointia parantamalla eAPTEEKKI-verkkoalustan käytettävyyttä ja päivittämällä visuaalisen ulkoasun modernimmaksi.

Tämän viikon alusta lähtien tuotteet ovat apteekkien verkkopalveluissa paremmin esillä. Tuotteita on myös mahdollista klikata suoraan ostoskoriin ilman turhaa käyntiä tuotesivulla.

– Verkkokauppa on nyt myös aidosti mobiilioptimoitu eli sen ulkoasu ja rakenne päivittyvät asiakkaan käyttämän päätelaitteen mukaan, kertoo Iiro Salonen.