Uutinen

Reijo Kärkkäisen muotokuva paljastettiin

11.09.2009 | 13:57

60-vuotispäiviään juhlivan toimitusjohtaja Reijo Kärkkäisen muotokuva paljastettiin perjantaina Apteekkariliitossa. Muotokuvan on maalannut taitelija Eeva Rihu.

Reijo Kärkkäinen on toiminut Suomen Apteekkariliiton toimitusjohtajana liki parikymmentä vuotta. Valmistuttuaan juristiksi vuonna 1973 hän työskenteli aluksi hallitussihteerinä valtiovarainministeriössä vuosina 1974-75 ja samassa virassa sosiaali- ja terveysministeriössä vuosina 1975-77.

Sen jälkeen hän siirtyi pariksi vuodeksi toimistopäälliköksi eduskuntaan ja sieltä takaisin sosiaali- ja terveysministeriöön, jossa toimi lainsäädäntö- ja hallitusneuvosten viroissa vuosina 1978-91. Kärkkäisellä oli keskeinen rooli muun muassa lääkelain valmistelussa.

Toukokuussa 1991 Kärkkäinen kutsuttiin Apteekkariliiton toimitusjohtajaksi. Kärkkäisen aikana Apteekkariliiton toiminta on monella tavalla uudistunut ja kansainvälinen toiminta lisääntynyt merkittävästi.

 – Reijo ymmärsi jo hyvissä ajoin, että edunvalvonnassa on mentävä rohkeasti mukaan myös eurooppalaisiin pöytiin. EU-päätökset kun vaikuttavat yhä enemmän myös meihin. Reijo on ollut erityisen aktiivinen Euroopan apteekkijärjestön eli PGEU:n toiminnassa, tilaisuudessa puhunut Apteekkariliiton puheenjohtaja Mika Vidgrén kiitteli.

Hän muistutti myös, että Kärkkäisen aikana apteekkijärjestelmämme peruspilarit ovat säilyneet ennallaan toisin kuin monissa muissa maissa on käynyt. (EK)

Lue Reijo Kärkkäisen haastattelu Apteekkarilehdestä 9/2009.