Uutinen

Psorilinja neuvoo potilaita puhelimessa

13.10.2011 | 10:23

Psoriasiliiton uudessa maksuttomassa puhelinpalvelussa potilaat voivat keskustella psoriasikseen perehtyneen ihohoitajan kanssa.

Psoriasisliiton tuoreen selvityksen mukaan Psoriasiksen hoitokäytännöt vaihtelevat paikkakunnittain, ja vain harvoilla poliklinikoilla on erikseen nimetty psoriasishoitaja.

Tulosten mukaan suurin osa poliklinikoista tarjoaa hoidon ohjausta heti psoriasisdiagnoosin jälkeen. Tästä eteenpäin psoriaatikko saattaa tuntea olevansa yksin sairauden kanssa.

– Terveyskeskuksissa tietämys taudista koetaan vähäiseksi eikä lääkärin vastaanotolla ole tarpeeksi aikaa käsitellä esimerkiksi sairauden vaikutusta psyykkiseen hyvinvointiin. Potilaat ovat myös sitä mieltä, että lähetteen saaminen erikoissairaanhoitoon on aivan liian vaikeaa”, kertoo toiminnanjohtaja Sonja Bäckman Psoriasisliitosta.

Psorilinja avattiin lokakuun alussa yleisen terveydenhuollon tueksi.

– Psorilinja opastaa ja tukee kaikissa psoriasiksen hoitoon liittyvissä ongelmatilanteissa ja aina kun joku asia hoidossa tai ihossa askarruttaa”, kertoo erikoissairaanhoitaja Maria Aitasalo Psorilinjasta.
 
Psorilinja on auki maanantaista keskiviikkoon klo 12–18, puh. 0800–557 767 Lisätietoja Psorilinjasta löytyy osoitteesta www.psorilinja.fi. (MS)