Uutinen

Proteesileijonat löi Spiritus Fortiksen

28.11.2019 | 21:52

Teksti : ERKKI KOSTIAINEN

Apteekkarit kiekkoilivat proteesilätkän hyväksi torstai-iltana Vantaan Tikkurilan harjoitushallissa.

Apteekkareiden, Tamron ja lääkeyritysten yhdistetty jääkiekkojoukkue, Spiritus Fortis, pelasi torstai-iltana hyväntekeväisyysottelun Suomen Proteesijääkiekkomaajoukkuetta, Supraa, vastaan. Kaksieräinen ottelu päättyi Spirituksen 1-4 tappioon.

– Peli oli tasainen ja paikkoja meillä kyllä oli, mutta vastustaja oli tällä kertaa parempi, Spirituksen ainoan maalin tehnyt apteekkari Harri Ovaskainen tunnusti ottelun jälkeen.

Ottelun puuhamies Ovaskaisen lisäksi joukkueessa pelasi apteekkari Janne Nissilä, jonka ylärimalaukaus kimposi väärään suuntaan, eikä verkko heilahtanut. Molempien joukkueiden maalivahtipeli oli hyvää, mutta Spirituksen maalissa pelanneen proviisori Olli Salinin taakse livahti neljä kiekkoa.

– Vaikka tappio tulikin, pääasia, että kaikilla oli hauskaa ja kentältä lähdettiin hyvillä mielin, Ovaskainen kommentoi ottelun jälkeen.

Ottelulla kerättiin rahaa Supran leirityksiä ja turnausmatkoja varten. Leijonapaidoissa pelaava joukkue edustaa Suomea myös arvokisoissa, ja on voittanut kaksi Euroopan mestaruutta ja MM-hopeaa Montrealissa.

Urheilullisten tavoitteiden lisäksi Proteesileijonat auttaa vammautuneita ihmisiä elämässä eteenpäin ja takaisin jääkiekon tai muun urheiluharrastuksen pariin.

Lisätietoa Suomen proteesilätkä ry:n tukemisesta: Markku Makkonen, p. 0400 217 217, markkuimakkonen@gmail.com