Uutinen

Probioottibakteereista lisää tietoa

29.09.2009 | 15:29

Kansainvälinen tutkijaryhmä on osoittanut tuoreessa julkaisussaan, että heidän löytämällään proteiinikomponentilla on jopa perustavanlaatuinen rooli Valion Lactobacillus rhamnosus GG (LGG®) eli LGG:n sitoutumisessa ihmisen suoliston limakalvoon.

Tutkijat havaitsivat LGG:n pintarakenteissa erityisen tartuntakomponentin. Juuri sitouttavan ominaisuuden on oletettu olevan eräs tärkeimmistä terveysvaikutteisten bakteerien ominaispiirteistä. Lisäksi tutkijat arvelevat, että kyseinen proteiinirakenne mahdollistaa LGG:n sekä muiden probioottibakteerien terveysvaikutukset ja niiden tuottaman myönteisen immuunivastesäätelyn.

Tutkimusryhmän mukaan LGG-probiootin turvallisuus ja hyödyt kuluttajille voidaan osoittaa nyt yhä paremmin.

Terveysvaikutteiset elintarvikkeet ovat ruokateollisuuden nopeimmin kasvava tuoteryhmä, jonka kärkituotteita ovat terveyttä edistäviä bakteereja eli probiootteja sisältävät maitotuotteet. Tutkituin ja yleisimmin käytetty probiootti on Valion Lactobacillus rhamnosus GG.

Probiootit rauhoittavat ärtyneen suolen oireyhtymästä kärsivien vaivoja ja tutkimusten mukaan LGG-probiootit ovat myös tehokas hoitokeino atooppisten oireiden ja hengitystieinfektioiden tartuntariskin vähentämiseen lapsilla, tutkijaryhmä tiedottaa.

Tulokset julkaistiin arvostetussa PNAS-lehdessä. (IK)

Alkuperäinen julkaisu >