Uutinen

Pietarsaarelaisapteekki testaa itsehoitolääkkeiden verkkokauppaa

12.09.2008 | 09:52

Jaa artikkeli:

Pietarsaaressa toimiva Bothnia apteekki on ensimmäisenä suomalaisapteekkina aloittanut itsehoitolääkkeiden verkkokaupan testaamisen Lääkelaitoksen luvalla. Apteekkariliitto pitää kokeilua tärkeänä apteekkien verkkoasioinnin kehittämisessä.

Asiakas voi tilata ei-lääkkeellisten tuotteiden lisäksi apteekin verkkopalvelusta (www.pedersoreapoteket.fi) myös ilman reseptiä myytäviä itsehoitolääkkeitä Pietarsaaren, Pedersören ja Luodon alueille. Ennen lääketilauksen toimittamista apteekista otetaan asiakkaaseen puhelimitse yhteyttä lääkeneuvonnan antamiseksi ja lääkkeiden sopivuuden varmistamiseksi.

- Verkko-ostamisen helppous tulee erityisesti esiin niiden tuotteiden kohdalla, joiden ostaminen apteekista saattaa tuntua kiusalliselta. Tällaisia tuotteita voivat olla intiimihygieniaan, raskauden toteamiseen ja kuorsauksen estoon käytettävät tuotteet, apteekkari Helena Leikkonen mainitsee.

Apteekki toimittaa tuotteet postin kautta tai kotiinkuljetuksena. Tilauksen voi myös noutaa Bothnia apteekista.

Apteekkariliitto pitää Pietarsaaren kokeilua tärkeänä etappina apteekkien verkkoasioinnin ja uusien palveluiden kehittämisessä.

- Verkkoasiointi yleistyy kaikilla toimialoilla, eivätkä apteekit voi jäädä tämän kehityksen ulkopuolelle, Apteekkariliiton puheenjohtaja, apteekkari Mika Vidgrén kommentoi kokeilua Apteekkariliiton tiedotteessa.

Apteekkariliitto katsoo, että lääkkeiden osto apteekin verkkopalvelusta ei voi kuitenkaan perustua pelkästään nykyisin useimmissa verkkokaupoissa käytössä olevaan ostoskorimalliin. Pietarsaaren kokeilussakin asiakkaaseen otetaan yhteyttä ennen lääkkeiden toimittamista apteekista.

Vähitellen käyttöön tuleva eResepti mahdollistaa verkkoasioinnin myös reseptiasiakkaille.

Apteekkariliitto pitää tärkeänä, että verkkoasioinnissa säilyy yhtä hyvä turvallisuus- ja laatutaso kuin ostettaessa lääkkeet apteekista perinteiseen tapaan.

Lääkelaitos laatii parhaillaan pelisääntöjä apteekkien toteuttamalle lääkkeiden verkkokaupalle. Niiden on määrä valmistua syksyn aikana. (EK)