Uutinen

Pharmadata osti ison osan Proversaa

02.11.2009 | 21:53

Pharmadata on ostanut merkittävän osan asiakaspalvelua tukevia ohjelmistoja apteekeille tuottavan Proversan liiketoiminnoista.
 
Proversan ohjelmistotuotteista viime perjantaina tehtyyn kauppaan sisältyvät Versa Procuro, Versa Interact+, Versa Presto ja Versa Palveluvalinta.
 
Versa Procuro ja Versa Interact+ ovat lääkeneuvontaa ja asiakkaan lääkityksen seurantaa tukevia ohjelmistoja. Versa Presto on dokumenttien hallintaan ja apteekin oman intranetin ylläpitoon tarkoitettu ohjelmisto ja Versa Palveluvalinta apteekkien tarpeisiin suunniteltu opastavan ostamisen ratkaisu. Pharmadata vastaa nyt näiden ohjelmistojen ylläpidosta ja kehityksestä.
 
– Kaupan myötä ohjelmistotarjontamme monipuolistuu, kun voimme tarjota apteekeille myös farmaseuttista osaamista ja vaativaa asiakaspalvelua tukevia ohjelmistoja ja ratkaisuja, sanoo Pharmadatan toimitusjohtaja Jukka Litmanen.

Pharmadata on parhaillaan tuomassa markkinoille uutta Pd3-apteekkijärjestelmäänsä, jonka osaksi Versa-ohjelmistojen toiminnallisuus liitetään.
 
Kaupan myötä Pharmadatan palvelukseen siirtyivät Proversan vastaava järjestelmäarkkitehti Pekka Yritys ja tuotepäällikkö Jukka Nurmi. Toimitusjohtaja Riku Ruhanen jatkaa Pharmadatan yhteistyökumppanina perustettavan uuden yhtiönsä kautta. Yhtiö keskittyy Versa-ohjelmistojen koulutukseen ja muuhun apteekkikonsultointiin.

Suomen Apteekkariliiton omistaman Pharmadatan liikevaihto oli viime vuonna 2,4 miljoonaa euroa. (EK)