Uutinen

Pelintekijä vaihtoi joukkuetta

01.11.2011 | 13:41

Lääkäriperheen kasvatti Jussi Merikallio on intohimoinen koripalloilija, jonka pelikokemus ja virkamiessuhteet palvelevat nyt Lääketeollisuus ry:n edunvalvontaa.

Merikallio aloitti elokuussa Lääketeollisuus ry:n toimitusjohtajana. Hän kertoo, että lääkeyrityksissä mietitään nyt suuria kysymyksiä. Tyytyväisyyttä herättää se, että vihdoinkin lääkeala ja lääkehoidot on kytketty vahvasti osaksi terveydenhuollon kokonaiskehitystä Lääkepolitiikka 2020 -asiakirjassa.

Lääkeyritykset ovat kuitenkin huolissaan hallitusohjelmaan kirjattujen säästövelvoitteiden toimeenpanosta ja toteutuksesta. Tähän mennessä lääkekorvausten kasvua hillinneet uudistukset ovat olleet niille raskas isku.

Merikallio on pelintekijä, joka rakentaa yhteishenkeä ja tarjoaa palloa myös muille: apteekkien, tukun ja lääketeollisuuden kannattaisi tiivistää yhteistyötään säästötalkoiden edessä.

– Kun lääkemenoista on pakko säästää, lääkealan toimijoiden on hyvä tehdä yhteistyötä. Jos huutelemme yksittäin, merkityksemme vaikuttajina on aika vähäinen. (EE)

Lue Jussi Merikallion haastattelu tällä viikolla ilmestyvästä Apteekkarilehdestä.