Uutinen

Parempaa lääkehoitoa 75 vuotta täyttäneille

02.06.2015 | 07:21

Teksti : ERJA ELO

Fimean uusi tietokanta sisältää luokittelun ja suosituksen lähes 500 lääkeaineen tai niiden yhdistelmien käytöstä iäkkäillä.

Iäkkäiden lääkehoidon asiantuntijoista koostuva työryhmä on tarkistanut jokaisen lääkeaineen luokan ja selitetekstin. Maksuttomaan tietokantaan pääsee kätevästi Fimean www-sivujen tai Terveysportin kautta (terveysportti.fi > Viranomaistieto > Lääke75+).

Lääke75+-tietokannan tarkoituksena on tukea 75 vuotta täyttäneiden lääkehoitoa koskevaa kliinistä päätöksentekoa ja parantaa lääkitysturvallisuutta perusterveydenhuollossa.

Tietokannan lääkeaineet on luokiteltu muista terveydenhuollon tietokannoista tuttuihin A-, B-, C- ja D-luokkiin. Luokka kuvaa lääkeaineen soveltuvuutta 75 vuotta täyttäneiden käyttöön.

Tietokanta on tarkoitettu ensisijaisesti lääkäreiden ja muiden terveydenhuollon ammattilaisten käyttöön. Tietokanta tullaan julkaisemaan myös ruotsin- ja englanninkielisenä.

Lisäksi tietokannalle luodaan www-sivut, jotka tarjoavat entistä monipuolisemmin tietoa iäkkäiden lääkehoidosta terveydenhuollon ammattilaisille.